Ez a tipikusan magyar fogás világszerte népszerű, nem véletlenül. Több recept is szárnyra kapott, és számos nemzet megalkotta a saját gyümölcslevesét. Jöjjön a 3 kedvencünk!
Hozzávalók:
- 8 csésze magozott görögdinnye
- 2 evőkanál citrom
- 2 evőkanál bazsalikom vagy menta
- 3 evőkanál méz
Elkészítés:
Egy mixer segítségével pürésítsd az összetevőket, majd 3-4 órára tedd hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Friss menta- vagy bazsalikomlevéllel illetve kör alakban kivájt görög- és vagy sárgadinnyével tálald.
Málnaleves
Hozzávalók:
- 4 csésze málna
- 1/4 csésze fehér szőlőlé
- 4 evőkanál cukor
- 1 pohár tejföl
Elkészítés:
Egy mixer segítségével pürésítsd a málnát, a szőlőlevet és a cukrot. Ha szükséges, szűrd le a magokat, végül keverd hozzá a tejfölt. Legalább egy órára tedd hűtőbe, majd díszítsd pár szem friss málnával.
Klasszikus meggyleves
Hozzávalók:
- 4 csésze magozott meggy
- egy csipet só
- 1 rúd fahéj
- 1 szelet citrom
- 3 dl habtejszín
Elkészítés:
A meggyet a levével együtt tedd lábasba, add hozzá a sót, fahéjat és a citromot. Forrald fel, vedd vissza a hőfokot, és főzd addig, amíg a meggy egy picit megpuhul, körülbelül 5 percig. Egy edényben a habtejszínt egy kanálnyi meleg meggylevessel keverd össze, majd add hozzá a keveréket a leveshez. Vedd le a lábast a tűzről, és várj egy órát mire összeérnek az ízek.
Forrás: www.woohoo.hu