KezdőlapGasztronómia3 gyógynövénytea ami biztosan felmelegít a hideg időben

3 gyógynövénytea ami biztosan felmelegít a hideg időben

Milyen gyógynövényteát igyak?

Létezik megnyugtatóbb dolog bekuckózni egy puha takaróval egy jó kis könyvvel és egy bögre meleg teával? Szerintem nem. A stresszes hétköznapok nagyban rányomhatják a bélyeget a pihenésre szánt időre is. Egy ideje csak gyógyteákat iszom és határozottan érzem a változást! Mutatjuk azt a néhány alap gyógyteát, amit mindenképp iktass be a hétköznapokba!

Kamilla tea

A kamillatea egy ősrégi gyógynövény, amit mindenki-mindenki ismer, azonban kevesen fogyasztják. A kamillatea legismertebb hatása az immunerősítés és a gyulladáscsökkentés. Belső és külső fogyasztása is egyaránt ajánlott, belsőleg használva az immunerősítő hatása miatt, külsőleg inhalálva szemgyulladás és kötőhártya-gyulladás kezelésére is egyaránt alkalmas.

Citromfű tea

A citromfű tea a kulcsa a hétköznapi stressz csökkentésére, ugyanis enyhíti a depressziót, nyugtatja a szívet, de még fejfájás és álmatlanság esetén is kiválóan alkalmazható, akár gyerekek számára is. Sokan nem tudják, de a citromfű szabályozza a pajzsmirigy működést is, de még a menstruáció előtti idegfeszültség csökkentésére is kiváló.

Az abszolút kedvenc: a borsmenta tea

A borsmenta egy nagyon jellegzetes aromájú növény, amivel a hétköznapokban is sűrűn találkozhatunk, hiszen ezzel ízesítik például a fogkrémeket, szájvizeket és a rágógumikat is. A borsmenta tea nyugtató hatású, ezáltal könnyítheti az elalvást, és csökkenti a hétköznapi stresszt.

Ezeken kívül természetesen rengeteg féle gyógyteát találni az üzletekben, érdemes időt szánni rá, és megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet. Vannak különböző teakeverékek is, amiket akár magunknak is elkészíthetünk otthon, ezáltal 100%-ban személyre szabva a teánkat.

Ajánló