KezdőlapAgrárvilágHírekAdventre menetrend szerint elkészült a geresdlaki mézeskalácsfalu

Adventre menetrend szerint elkészült a geresdlaki mézeskalácsfalu

Minden évben elkészítik a falu mézeskalácsmását, és ezt a járványhelyzet sem akadályozhatta meg.

Habjánecz Tibor polgármester a Facebook-oldalán tette közzé az idei képet a mesébe illő, kivilágított mézeskalácsfaluról. A kedves szokás Geresdlakon még 2008-ból ered, azóta pedig minden évben bővül egy kicsit a miniatűr falu, vagy egy-egy épülettel, vagy valamilyen más jellegzetességgel. Tavaly például magát a polgármestert is megformázták, 2020-ban pedig az új focicsapat kapott helyet a mézeskalácsfaluban.

A Baranya megyei falu másik fő attrakciója, a gőzgombócfesztivál ebben az évben elmaradt, a karácsonyi hagyománnyal azonban nem akartak szakítani. A koronavírus-járvány miatt ebben az évben persze mindent kicsit máshogyan kellett csinálni. Sokan otthon készítették el a házukat formázó mézeskalácsot, és egyszerre csak néhányan dolgoztak a helyszínen a falu összerakásán. Szerencsére nem kellett mindent elölről kezdeni, ugyanis a tavaly elkészült mézeskalácsok többsége épségben megmaradt, és csak a sérülteket készítették újra.

A mézeskalács falu előzetes bejelentkezéssel ingyenesen látogatható, és egyszerre legfeljebb kilencen lehetnek benn a kiállításon.

Turista Magazin

Ajánló