A szaloncukor ízének kiválasztása igazi családi esemény és válóok is lehet. Na jó, az talán nem. De többféle ízesítésben kapható és mindet végigkóstolni jelentős súlygyarapodással járna. Vannak igazán kuriózumnak tekinthető ízben kapható szaloncukrok is. Kóstoltad már az Erős Pistás szaloncukrot? Na és szilvapálinkásat? De felőlem maradhatunk a hagyományos kókuszosnál és zselésnél is.
Tipp: Ha esetleg van kedved otthon is kipróbálni pár receptet és nem bolti szaloncukrot vennél, akkor pár hozzávalóval nagyon finom, akár teljesen cukormentes, egészséges összetevőkből álló szaloncukrot is készíthetsz. Nem is kell hozzá túl sok alapanyag. Valami csomagoló papír, a szaloncukornak forma és maguk az alapanyagok.
Zselés szaloncukor:
3 dl 100%-os gyümölcslé (narancs, alma, körte), 30 g pektin, 2 dkg kókuszzsír, ízlés szerint édesítőszer és egy kanál citromlé, a külsejéhez olvasztott csokoládé. A hozzávalókat tűzön összefőzzük, majd kiöntjük formákba. Ha teljesen megszilárdultak csokiba mártogatjuk, ízlés szerint cukormentes csokoládéba.
Diós szaloncukor
Hozzávalók: darált dió, lekvár, cukor, kevés tej. Összefőzzük az alapanyagokat, majd olvasztott csokoládéba mártjuk.
Kókuszos szaloncukor
A kókuszreszeléket, cukrot, kókuszvajat vagy kókuszzsírt összegyúrjuk, és olvasztott csokoládéba mártjuk.