KezdőlapGasztronómiaMézeskalácsos trüffel – ajándékba is

Mézeskalácsos trüffel – ajándékba is

Apró élvezet, egy falatnyi boldogság: ez a mézeskalácsos trüffel. A tejszínes csokoládégolyó és a fűszeres karácsonyi keksz sok család ünnepi asztalán megtalálható. De gondoltál már arra, hogy ebből a két mennyei finomságból valami újat készíts?

Mézeskalácsból rendszerint sokat sütünk, így ezt a pompás illatú süteményt belevarázsolhatjuk bármilyen ínyencségbe, például egy bonbonba 

Most egy olyan receptet mutatunk meg, amihez nem kellenek speciális formák, mégis pompásan mutatnak. Ha idén úgy döntöttetek a barátaitokkal vagy a családdal, hogy saját készítésű ajándékokkal lepitek meg egymást, itt egy remek ötlet. Ennek csak kevesen tudnak ellenállni. 

Hozzávalók: 100 g étcsokoládé, 100 g tejcsokoládé, 70 ml tejszín, 50 g finomra darált mézeskalács morzsa, 1 csapott mk mézeskalács fűszerkeverék, 1 nagyobb narancs reszelt héja

Továbbá: 150-150 g fehér csokoládé, és tejcsokoládé, és finomra darált mézeskalács morzsa 

EZ A RECEPT IS ÉRDEKELHET: AZONNAL PUHA MÉZESKALÁCS

Forraljuk fel a tejszínt, majd olvaszd fel benne az apróra tört csokoládékat. Ízesítsd egy csapott mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverékkel és a narancs lereszelt héjával.

  1. Végül keverd bele a finomra őrölt mézeskalács morzsát is.
  2. Tedd hűtőbe pár órára.
  3. Amikor szépen összeállt, formázz vizes kézzel diónyi golyókat a masszából.

TIPP: Készíts elő egy stabil papír dobozt, és fogpiszkálókat a trüffelek kimártásához.

  • Közben gőz felett olvaszd fel külön-külön a csokoládékat.
  • Szúrj a golyókba fogpiszkálókat, és mártsd őket a csokoládékba. Legyenek fehérek, és szép barna golyók is.
  • A piszkákat tűzd a dobozra, vagy hungarocell lapra, és hagyd, hogy lecsepegjen róluk a felesleges csokoládé.
  • Vedd a tenyeredbe a maradék finom mézeskalács port, és fújd a bonbonokra.
  • A dobozzal együtt tedd őket a hűtőbe, és csak akkor rakd őket tányérra, ha megszilárdult rajtuk a csokoládé bevonat. 

TIPP: A klasszikus trüffelbe nem teszünk semmilyen morzsát, de ahhoz hasonlít a leginkább ez a desszert. A morzsának köszönhetően viszont a csokoládé könnyen formázható, akár szeletelhető, csomagolható is.

Hadarik Rita

Ajánló