KezdőlapÉrdekességekSzuper egyszerűen elkészíthető a kávé, amit refluxosok is ihatnak

Szuper egyszerűen elkészíthető a kávé, amit refluxosok is ihatnak

Tényleg létezik olyan kávé, ami nem okoz problémát a refluxban szenvedőknek? Igen! 

A Vince.hu oldal nemrég beszámolt egy amerikai férfiról, David Grayről, aki kínzó reflux problémái miatt vált a téma nagy kutatójává. Gray meglátása szerint az egyik fő dolog, ami sokszor okozott neki kellemetlen savtúltengést, az a kávé volt. Betegsége ellenére sem akart lemondani kedvenc italáról, így addig kutatott, míg meg nem találta a megoldást. Íme!

Fotó: pixabay.com

 

A cold brew (hidegen főzött) kávé a megoldás 

Ha a kávét hidegen főzzük, 67 százalékkal csökken a savtartalma – refluxosoknak mindez pedig különbség életmentő lehet. A jó hír, hogy ma már szinte minden kávétípus elkészíthető ezzel az eljárással, így valóban nem kell lemondani a kedvencekről.

 

Ezekre van szükség az elkészítéséhez.

  • egész kávébab,
  • kávédaráló,
  • befőttesüvegek (vagy más tárolóedények),
  • többször használható sajtkendő,
  • tölcsér.

 

Na és hogyan?

Hozzávalók

  • 1 csésze egész kávébab
  • 8 csésze víz

 

Így készül

  1. Daráljunk le durván néhány friss kávébabot.
  2. Helyezzük az összetört szemeket egy tiszta edénybe, és adjunk hozzá vizet. Ha erősebb kávét szeretnénk, akkor adjunk hozzá több kávét, ha pedig gyengébbet, akkor mehet hozzá sok víz.
  3. Fedjük le és tegyük legalább 24 órára a hűtőbe.
  4. Szűrjük le a kávét egy tölcsér és egy sajtkendő segítségével.

 

TulipGarden Cafe / Vince

 

 

Ajánló