Nem hiába mondják, hogy nagyon izgalmas a csokoládé vagy a méz sóval.
A sós karamell már hosszú ideje nagy kedvenc, de érdemes kipróbálni más összeállításokat is – írja a Vidék íze. A sós édességekhez használhatjuk a legegyszerűbb, legolcsóbb sót is, de még jobb lesz a végeredmény, ha valamilyen sókülönlegességet adunk a desszerthez.
Rózsaszín Himalája só
Szép színét a benne lévő vas-oxidnak köszönheti. Erőteljes íze miatt jól illik a húsos ételekhez is. Pakisztánban bányásszák, néhány száz kilométerre a Himalájától. Nagyon sokféle gyógyhatást tulajdonítanak neki: méregtelenítés, energetizálás, fogkő-eltávolítás stb.
Fekete só
Eredeti neve Kala namak, Indiában és más ázsiai országokban gyakran használják. Jellegzetes kénes, füstös ízét a benne rejlő ásványi anyagoknak köszönheti. Nagyon jól illik zöldséges, vegán ételekhez.
Füstölt tengeri só
Húsokhoz, halakhoz, tésztaételekhez, csokoládés édességekhez.
Recepteket ide kattintva talál.
TulipGarden Cafe / baon.hu