KezdőlapGasztronómiaA világ legdrágább fagylaltjai

A világ legdrágább fagylaltjai

A desszertek rajongói világszerte kutatják a legkülönlegesebb édességeket. Ezek pedig időnként annyira exkluzívak, hogy egy vagyont kell értük fizetni. A nyári melegben mutatjuk, melyek a világ legdrágább fagylaltjai.

A különleges édességek a gazdagok kedvencei lehetnek, ám a The Richest összeállításából kiderül, hogy a világ legdrágább fagylaltjáért elképesztő vagyont kell fizetni – mellé viszont különleges ajándékot is kap a vásárló. Mutatunk egy válogatást a világ legdrágább fagylaltjaiból.

A Fekete Gyémánt

A Fekete Gyémánt (Black Diamond) a dubaji Scoopi Café különlegessége. Az egyedi édességet madagaszkári vaníliával ízesítik, és 23 karátos arany levéllel vonják be. Az elkészítése nem könnyű, ugyanis olyan speciális alapanyagokat kell hozzá beszerezni, mint a sáfrány vagy a fekete szarvasgomba.

A fagylalt ára 817 dollár (kb. 325 ezer forint).

Forrás: Twitter/@ViralLuxury

Mauboussin Mega kehely

A fagylaltot a Bagatelle francia luxusétterem árulja. A különleges vaníliafagylalthoz adnak csokoládés trüffelt, francia macaront, étcsokoládés süteményt és tejszínhabot. Végül az egyedi ízét egy különleges sorbet, valamint egy csokoládés vodkaszósz adja.

Az ízvarázsért 1000 dollárt (kb. 400 ezer forint) kell fizetni.

Forrás: Twitter/@AccouterDesign

Golden Opulence kehely

A New York-i Serendipity 3 kínálja valószínűleg a világ legcsillogóbb fagylaltját. A különleges üvegpohárban és arany kanállal felszolgált desszertre ráadásul 48 órával korábban le kell adni a rendelést.

Mindezért 1000 dollárt kér el a luxusétterem.

Forrás: Twitter/@KateBosko

Fagyasztott ritkaság

A ritka kakaók rajongóinak tökéletes édesség Frozen Chocolate Haute néven kínált fagylaltkehely, melyet szintén a Serendipity 3 kínál. A kakaót tejszínhabbal, tejjel, valamint szarvasgombával keverik össze, és az álomdesszert belsejében öt grammnyi 23 karátos (ehető) arany is található. A fagylaltot egy ritka aranyból készült exkluzív kehelyben, aranykanállal szolgálják fel.

A Frrrozen Haute Chocolate Ice Cream kehely. Forrás: twitter

Az elképesztő desszertet 25 000 dollárért (kb. 10 millió forint) kínálják, de jár hozzá ajándékba egy 18 karátos arany karkötő is.

A világ legdrágább gombóca

A legdrágább gombócos fagylalt különlegessége, hogy a fentiektől eltérően nem a luxus benne a lényeg, hanem a jótékonyság. A Three Twin Ice Cream Company által forgalmazott Absurdity kehely árát ugyanis egy olyan afrikai jótékonysági szervezet kapja, amely a természeti környezet megóvásán dolgozik.

Az Absurdity kehely – egyenként 60 ezer dolláros gombócokból. Forrás: therecipe.com

A fagylaltból egyetlen gombóc 60 000 dollárba (kb. 24 millió forint) kerül, de ahhoz, hogy valaki megkóstolja, el kell utaznia Tanzániába. Aki pedig hajlandó érte ennyit fizetni, az szobát is kap egy ötcsillagos szállodában, valamint túravezetést a Kilimandzsáróra.

Az epres csoda és egy „kis” extra

New Orleans városában található az Arnaud’s Restaurant, amely a világ messze legdrágább fagylaltját kínálja. Olyannyira, hogy a lista fenti áraival össze sem lehet hasonlítani a Strawberries Arnaud nevű desszert árát. Az édességért ugyanis közel 1,5 millió dollárt (kb. 560 millió forint) kérnek. Ez elsőre hihetetlennek tűnik, de az édesség mellé olyan „ajándék” jár, amely azonnal érthetővé teszi az árat.

A gyűrű mellett a különleges fagylalt csupán egy luxus kiegészítőnek számít. Forrás: therecipe.com

A fagylalt már önmagában is különlegesen finom. A vaníliafagylalt mellé ugyanis speciális helyi eprek, exkluzív borból készült szósz, valamint ehető aranypelyhek is járnak. Ez azonban önmagában még nem indokolná a csillagászati árat. A lényeg az, hogy a vásárló úgy is kérheti az édességet, hogy mellé egy különleges „ajándék” is járjon. Egy 10,06 karátos gyémántgyűrű. Vagyis lényegében nem a fagylalt kerül egy vagyonba, hanem a gyűrű.

TulipGarden Cafe / ORIGO

Ajánló