KezdőlapDIY ötletekŐsszel a természetből is lehet ötleteket gyűjteni

Ősszel a természetből is lehet ötleteket gyűjteni

Most már visszavonhatatlanul itt van és talán a legszínesebb évszak. Egyre korábban sötétedik, elérkezett az őszi séták ideje, amikor a száradó falevelek illata egyszerűen mámorító. Otthonainkat is szívesen öltöztetjük ezeknek a hónapoknak a jellemző színeibe. A Carissa virágüzlet virágkötője, Orosz Betti bemutatta az idei trendet, mesélt azokról a kompozíciókról, amelyek a vásárlók kedvencei.

Az ősz a legszebb évszak, bátran lehet az élénk színeket a pasztell színekkel összeházasítani, például a rozsdaszínnek a napságra, a vanília, a barnás árnyalatok jól állnak.

– Idén, mint minden ősszel divat a bordó. Szárított virágokat is bátran beletehetünk a csokrokba, az út széli kalászoktól kezdve, a hortenziát élő és száraz virágként is, különféle terméseket, zuzmós faágat, gombákat, fácántollat, színes festett levelet, mini dísztököt, bogyókat – ez lehet madárbirs, csipkebogyó, tűztövis is. Akár kis méretű almát, kőrózsát, ami nagyon trendi, ezektől kicsit hamvassá válik a csokor.

A szárított virágok is bátran beletehetők a virágcsokrokba. Fotó: DUOL / Szabóné Zsedrovits Enikő

– Ősszel jól mutatnak a papír alapú csomagolóanyagok, ilyen lehet a retró újságpapír is, amit az őszi csokor alá tettem. Ebbe a virágkompozícióba kötöttem bokros rózsából, santiniből, ami egy krizantémféle, nagyfejű krizantémot, sedumból, borostyánból, aminek a bogyóját is előszeretettel használom, tettem még páfrány- és salallevelet és csipkebogyót – mutatja a külön erre az alkalomra készített csokrot Orosz Betti.

– A virágkötők többsége az őszi virágkötészetet szereti a legjobban, ez a legszínesebb. Ilyenkor és a karácsonyi, adventi témánál tud a legjobban szárnyalni a képzelet. A virágboltban látható olyan gomba is, amelyet kétfajta termésből állítottunk össze. A gomba kalapja egy lótusz, a tönkje pedig egy valódi gomba kiszárított tönkje. Ebben az időszakban a katicabogaras díszek is népszerűek, főleg gyerekeknek készített csokrokba, dísztárgyakba helyezzük azokat.

– Az őszi témájú kopogtatókat is kedvelik, sőt egy remek közös, akár családi program is lehet, ha gesztenyével körberagasztjuk az alapot, ezt a gyerekekkel együtt készíthetjük el – tanácsolta a szakember.

TulipGarden Cafe / DUOL, Varga Zsófia

Ajánló