KezdőlapPraktikákGyógyszermentes otthoni megoldások szúnyogcsípés ellen

Gyógyszermentes otthoni megoldások szúnyogcsípés ellen

Ha eleged van a vakarózásból.

A szúnyogok beárnyékolják a nyarat. Legyen szó balatoni kiruccanásról, horgászásról vagy csak egy délutáni sütögetésről, mindenhol ott vannak, és lecsapnak. Persze lehet védekezni ellenük különböző vegyszerekkel, ám ezek többnyire ragacsosak és kellemetlen szagúak.

Forrás: pixabay.com

Ha pedig reggel arra kelsz, hogy mindened viszket, és szomorúan konstatálod, hogy az éjszaka folyamán több helyen is megcsíptek, kevés dolog nyújt vigaszt.

Természetes megoldások szúnyogcsípés ellen

A hőmérséklettel együtt a szúnyogok száma egyenes arányosan nő. Az, hogy kit mennyire támadnak meg a vérszívók, egyénenként különböző.  A gyerekeket különösen szeretik, náluk gyakran kifejezetten nagy, duzzadt formában jelennek meg a csípések. A boltban kapható nyugtatókrémek gyakran borzasztó drágák, és nem is feltétlenül hatékonyak. Most hoztunk hét gyógyszermentes, természetes megoldást, ami hatásosan csillapítja a kínzó viszketést.

  1. Akár fújós, akár krémes dezodorod van, tegyél egy keveset a csípésre – meglátod, működni fog. Ezek a termékek ugyanis tartalmaznak olyan összetevőket, amit viszketés elleni kenőcsök is.
  2. A fogkrém minden háztartásban megtalálható, és csökkenti a viszkető érzést, és hamarabb el fog tűnni a csípés is.
  3. Tejszínhab – oké, igen, nagyon furának tűnik, de működik! Hosszú távon nem mulasztja el a problémát, de egy pillanat erejéig enyhíti a viszketést.
  4. Az antiszeptikus szájvizet egy vattakoronggal vidd fel a csípés helyére.
  5. Ha hosszan áztatod a teát, akkor nagy mennyiségű csersav ázik ki belőle. Ettől az ital keserű lesz, viszont a rovarcsípések okozta fájdalmat hatékonyan csökkenti.
  6. Dobj egy fájdalomcsillapító pezsgőtablettát fél pohár vízbe, majd az így kapott italba márts vattapamacsot, és dörzsöld be a csípések helyét.
  7. Bár a papaja nem kapható bármelyik sarki kisboltban, ha azonban mégis beszereztél egyet, evés előtt tedd rá a csípésedre. Ez a gyümölcs tartalmaz egy papain nevű enzimet, ami elősegíti a rovarméreg lebontását – és így a viszketés megszüntetését.

tulipgardencafe.hu / Femina

Ajánló