A sütés nélkül készülő citromos túrótorta alja roppanós keksz, a teteje pedig gazdag, remegős krém.
A citromos túrótortánál finomabb desszert nem is kell a nagy melegben. Nem túl édes, inkább kellemesen savanykás, és mivel a hűtőben áll össze, hideg is. Ha nem szívesen fogyasztasz zselatint, válassz helyette valamilyen növényi alternatívát, például agaragart vagy keményítőalapú tortazselét.
Citromos túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg darált keksz
- 12.5 dkg olvasztott vaj
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2.5 dl habtejszín
- 2 citrom
- 2 dkg zselatinpor
Elkészítési idő: 30 perc
Pihentetési idő: 3 óra
Elkészítés:
A kekszet daráld le, a vajat olvaszd fel. Keverd össze a darált kekszet az olvasztott vajjal, egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
A citromok levét facsard ki. Szórd bele a zselatint, hagyd megduzzadni néhány perc alatt, majd tedd a mikróba tíz másodpercre. Ne forrjon fel, csak éppen annyira legyen meleg, hogy a zselatin felolvadjon benne. A túróba reszeld bele a citromok héját, és keverd el a cukorral. A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá, keverd bele a túrót és a zselatint, forgasd össze, és egyengesd el a kekszes alap tetején. Tedd vissza a hűtőbe néhány órára, amíg megdermed.
tulipgardencafe.hu / Femina