KezdőlapGasztronómiaÍgy készítsd el a Nutellát otthon

Így készítsd el a Nutellát otthon

Nemcsak finom, de egészséges is.

Ha édesszájúak vagyunk, jó eséllyel szeretjük a Nutellát is, ami azonban sajnos – cukortartalma és a mesterséges adalékanyagai miatt – nem tesz jót szervezetünknek. Nem kell azonban lemondanunk a mogyorós csokoládékrémről, hiszen könnyedén készíthetünk mi is otthon egy sokkal egészségesebb verziót, írta a DRIVE.

Forrás: pixabay.com

Hozzávalók a házi Nutellához

  • 2 bögre hántolt mogyoró
  • 1/4 bögre cukor, ami helyettesíthetjük alternatív édesítőszerrel is
  • 450 gramm keserédes csokoládé, ízlés szerint lehet közepesen édes is
  • 2 bögre sótlan vaj
  • 1 bögre tejszín
  • 1 csipet só

Így készítsük el:

  • Első lépésként melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  • Szórjuk a hántolt mogyorót egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük negyed órán át, míg aranybarna színűre pirul.
  • Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  • Ezután daráljuk le finomra a mogyorót a cukorral együtt.
  • Kockázzuk apró darabokra a csokoládét, majd tegyük egy fémedénybe, közben pedig forraljunk egy lábasba vizet.
  • Ha felforrt a víz, vegyük lejjebb a lángot és helyezzük az edényt a lábas tetejére, hogy megolvadjon a csokoládé.
  • Miután folyós állagúvá vált, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és tejszínt, majd kevergessük, míg a massza egynemű anyaggá válik.
  • Sózzuk, majd adjuk hozzá a ledarált mogyorós cukrot.
  • Végül öntsük egy üvegcsébe és hagyjuk kihűlni.
  • Szobahőmérskéleten akár négy napig is eláll.
tulipgardencafe.hu / Sokszínű Vidék

Ajánló