KezdőlapAgrárvilágKiskertHogyan lesznek erősek a palántáink?

Hogyan lesznek erősek a palántáink?

Bio módszerekkel sokat tehetünk a paradicsomért, paprikáért.

Nagy valószínűséggel már mindenki kiültette a paradicsom és paprika palántáját a szabadföldbe és a fűtetlen fólia alá. Nagy Szabolcs, a heol.hu portál állandó kertészeti tanácsadója azt mondja, ahhoz, hogy egészséges növényeink legyenek, és bő termést hozzanak, már most kezdjünk neki a gondozásuknak!

Forrás: pxhere.com

A gombabetegségeket a legjobban és „bio módon” úgy tudjuk elkerülni, ha folyamatosan és a megfelelő tápszerekkel, lombtrágyával, szerves trágyával, műtrágyával öntözzük, permetezzük a növényeinket. Az egészséges, erős növények sokkal ellenállóbbak lesznek a kór- és károkozókkal szemben. A tápanyag utánpótlás azért is fontos, mivel a nyári nagy melegben sokkal többet öntözünk, ez által a gyökérzóna környékéröl kimosódnak a felvehető tápanyagok, amit vissza kell pótolnunk!

A kánikulai nagyon nagy melegekben ráadásul sok mikro- és makró tápanyagot a növényeink fel sem tudnak venni a talajból, csak a mi utólagos segítségünkkel, amit levélre való permetezéssel tudunk elérni. Akinek van csepegtető öntözése, azoknak is segíthet a 100 százalékban vízoldható műtrágya, amivel a folyamatos tápanyagpótlást tudjuk végezni. 

Ha többet szeretne tudni a legismertebb és leghatásosabb szerekről, kattintson a Kertünk boltja Facebook oldalra, ahol számos egyéb tippet is talál ahhoz, hogy a tapasztalatok szerint kiskertünkben mit tehetünk azért, hogy bőségesen szüretelhessünk.

tulipgardencafe.hu / heol.hu

Ajánló