KezdőlapGasztronómiaAszalt paradicsom készítése házilag

Aszalt paradicsom készítése házilag

Aszalt paradicsomot házilag nagyon könnyen tudunk készíteni. Csak egy süttő, pici fűszer és olívaolaj kell hozzá!

Egy kis üveg aszalt paradicsom ára fajtától függően ezer forint körül mozog. Otthon egyszerűen fillérekből elkészíthetjük.

Aszalt paradicsom házilag

A házi aszalt paradicsom nagyjából egy tízperces előkészítést igényel, amelynek a legnagyobb része a szeletelés. Bármilyen paradicsomból elkészíthetjük, attól függően, hogy éppen mi van otthon.

Hozzávalók:

  • 2 maréknyi paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • kb. másfél deci olívaolaj

Ízlés szerint tehetünk bele sót és borsot is, de én nem szoktam, mert szerintem enélkül is nagyon finom.

Aszalt paradicsom tárolása

Az aszalt paradicsom a kamrapolcon az olajban sokáig eláll. Ha felbontjuk, akkor a biztonság kedvéért tegyük be a hűtőbe.

Aszalt paradicsom felhasználása

Az aszalt paradicsom egy igazi finomság. Mivel elég intenzív az íze, ezért érdemes vele csínján bánni. Néhány darab mehet belőle a tésztaszószba, a pestóba vagy a pizzára. Jól illik a tejszínes csirkébe, de bármilyen sós kelt tésztába szórva is nagyon finom.

edenkert.hu

Ajánló