KezdőlapÉrdekességekKarácsonyfa választás

Karácsonyfa választás

December eleje van, de már érdemes kiválasztani milyen fenyő az előnyös számodra, műfenyő, vágott fenyő vagy élő, cserepes fenyő. A karácsonyfa állítás egészen a 20. század elejéig vezethető vissza. Számos legenda kering róla, hogyan keletkezett. Napjainkban világszerte állítanak már ilyenkor fát, melyet feldíszítve méltó az ünnep emelkedettségéhez.

Vágott fenyő vásárlásával a kistermelőket támogatod, akik lehet, hogy évek óta ezzel foglalkoznak már. Minden évben újabb és újabb fenyőket ültetnek a kivágottak helyére, így cseppet sem rongálják a környezetet. Megvan az élő fenyő varázsa és az a mennyei fenyőillat. Persze utána kell járni, hazavinni, befaragni, majd karácsony végén kicígölni a fát, ami ekkorra már hullajtja a tűit, így egy alaposabb takarítás is elkél utána.

Milyen fák közül választhatsz?

Lucfenyő, ezüstfenyő, duglászfenyő, feketefenyő, jegenyefenyő, Nordmann-fenyő

Ha műfenyőt veszel, azzal elkerülheted a fenyőtűvel járó kellemetlenséget és jó pár évig lekerül a teher a válladról, honnan legyen fenyőfa a lakásba. Viszont az utaztatása és az újrahasznosítása nem igazán környezetbarát megoldás, még akkor sem, ha ezzel óvni akarod a zöld területeket.

Harmadik alternatíva a gyökeres fenyő, melyet a karácsony elmúltával kiültethetsz a kertedbe. Ehhez viszont megfelelően gondoznod kell a fenyőt, hogy kibírja a megpróbáltatásokat, a hőmérsékletváltozást, a díszek súlyát. Viszont kiültetve méltó szépsége lehet udvarunknak és számos gyönyörű madár rejteke a tél folyamán.

Ajánló