KezdőlapÉrdekességekTobozgyűjtési kaland gyerekeknek

Tobozgyűjtési kaland gyerekeknek

Egyre jobban hűl le a levegő, ami azt eredményezi, hogy egyre jobban szorulunk be a lakásba. Ha valakinek gyerkőce van, sokszor fejtörést okozhat, hogy mi legyen a program, hiszen a játszóterezés és a különböző játszóházas programok már aktualitását vesztették, sajnos. Hoztunk egy olyan programot, ami nem csak a gyerekeknek szórakoztató, de nekünk is kedvező lehet:

Igaz, hogy nem tudunk teljes délutánokat kint tölteni a szabadban, de tegyük hasznossá azt a kis időt is, amit a természetben töltünk. Bizonyára minden szülő ismeri azt a jelenséget, amikor a gyerkőc összeszedi a játszótéren található összes kavicsot, falevelet stb… ezt könnyedén a javunkra is fordíthatjuk.

A tobozgyűjtés bennem kellemes gyerekkori emlékeket ébreszt fel. Tobozból viszonylag sokat lehet gyűjteni aránylag kevés idő alatt, amiket utána számtalan dekorációs célra fel tudunk használni. Itt az egészen egyszerű projektekre gondolok, amikor például egy nagyobb vázába belehalmozva egy kis elemes fényfüzérrel csodaszépen tud mutatni.

A tobozokból tudunk akár füzért csinálni, vagy elvihetjük egy nagyon kreatív, alkotós irányba is a délutáni programot és építhetünk belőlünk házikót, készíthetünk belőle különböző figurákat és eljátszhatunk vele egy teljes történetet. Itt tényleg csak a képzelet szab határt. Ezzel az aktivitással akár több délután is lefoglalhatjuk a gyerkőceinket, ugyanis egy külön program a tobozok összegyűjtése, egy másik az ebből való kreatívkodás és nem utolsó sorban: csodaszép dekoráció lesz az otthonunkban.

Ne féljünk beújítani ilyen kis apróságokkal, hiszen különösebb erőbefektetés nélkül szuper programokkal lephetjük meg a családot. Nektek mi volt a legextrémebb, legkreatívabb dolog, amit tobozokból építettetek? Írjátok meg nekünk!

Árva Polett

Ajánló