KezdőlapAgrárvilágIdén adj finomságot karácsonyra te is! Támogassuk a hazai kisvállalkozókat, termelőket

Idén adj finomságot karácsonyra te is! Támogassuk a hazai kisvállalkozókat, termelőket

A karácsonyban a hangulaton, az együtt töltött időn, a szépségesen feldíszített lakáson, karácsonyfán és persze a finom sütemények, bejgliken kívül az ajándékozás az egyik legjobb dolog. Ajándékot adni jó! És kapni is csoda jó! Persze nem könnyű eltalálni mindenki szíve vágyát, minek örülne a leginkább. Így egy kis válogatást készítettünk nektek, amit még talán a fa alá csempészhettek, ha időben megrendelitek. Mindegyik ajánlatunk finom és kézműves termék, na meg persze hazai, hogy ezzel is támogassuk a hazai kisvállalkozókat, termelőket! Idén adj finomságot karácsonyra te is!

  1. Karácsonyi teaválogatás

Ha szeretitek a finom teákat és az egészség is fontos, akkor az első ötletünk Sudár-birtok saját, karácsonyi teaválogatása, mely férfiaknak és nőknek is kitűnő ajándék. Ráadásul saját termesztésű bio gyógynövényeikkel van töltve.

„A Sudár Birtok egy hagyományos értékrenden alapuló modern, családi gazdaság. A fenntartható fejlődésben hiszünk, abban, hogy felmenőinktől kapott évszázados tudás a mi kezünk által újra megtestesülhet, és általunk adható tovább a jövő generációinak.”

  • Csípős szószválogatás

Egy finom, mindenre is nyomható szószt? A férfiak nagy kedvence lehet a Gourmet&Delicious Manufaktúra íz válogatása!

„A Gourmet&Delicious Manufaktúra homokhátsági gazdaságában több, mint 40 fajta paprika terem. Itt készül egy különleges technológiával a Szabi kedvence „mindenrenyomkodós” pikáns szósz is. A Cayanne chilipaprikát és más fajtákat felaprítják mikor már vörösre értek és friss fokhagymával keverik. A hordókban egy évig érlelődik ez a fokhagyma ágyra tett paprika, majd csak ezután kerül lepalackozásra. Ízében egy selymesen lágy, de karakteresen ízletes paprikaszósz lesz a végeredmény. Az enyhén csípős fokhagymás chilis szósz azért kapta a „mindenrenyomkodós” elnevezést, mert szó szerint mindenre nyomkodják a pizzától a pörköltig a rajongók. A családi gazdaságban közel 40-fajt termék készül, ahol a zöldséget, gyümölcsöt és a fűszereket is maguk termelik nagy gondossággal az öko-logikus szemlélet mentén.”

  • Mézválogatás
  •  

Zümi Méhészet fa ajándékdobozát is jó szívvel ajánljuk. Választható gyógy- és desszert méz is a készítmények közül. A méz nem csak finom, hanem egészséges is ebben a zimankós időben!

„A Zümi Méhészet egy családi méhészet a Pannonhalmi Apátság tövében.

A méhészet családi örökségként maradt ránk, a mai száz méhcsaládunk mindegyike a nagyapámtól örökölt hetek leszármazottja. Valahányszor pörgetek és velem vannak a fiaim, úgy érzem, természetes folytatása vagyunk a múltnak és egyértelmű jelene fiaink jövőjének. A méhészeti munka során őrzöm a gyermekként kapott tanácsokat és tudást, nagyapa emléke ott van minden üveg mézünkben.”

  • Mézeskalács

Ha karácsony, akkor mézeskalács! Szeretnél szépséges és finom mézeskalácsot, de nincs időd nekiállni, sütni? Lepd meg a családot vagy barátaidat Anidreamskézműves mézeskaláccsal ajándékként.

„Minden darab egyedi, személyre szabott. Ha megálmodtál valamit, azt formába öntöm, ha nincs ötleted, együtt kitaláljuk, milyen lesz a számodra tökéletes mézes.”

  • Húsos finomságok

Malacvilág-Kecskevilág egy igazán magyaros íz világgal tud neked segíteni az ajándékozásban. Válaszd a díszdobozos kolbászt vagy találd meg a számodra megfelelő ajándékkosarat, de egyedi összeállítást is kérhetsz!

„Az ajándékokba kerülő finomságok  kiváló minőségű, kis szériában készülő, kézműves termékek. A húsféleségek csupán az általunk nevelt disznókból, hagyományos eljárásokkal bükkfán füstölve készülnek. Nem tartalmaznak tartósítószereket, adalékanyagokat, nitriteket, ízfokozókat! Az összes ajándékkosárba kerülő finomság, sőt még a kosár, és a fa doboz is hazai kis vállalkozások, kistermelők termékei. Így az ajándékkosarak, díszdobozos kolbászok megvásárlásával több hazai kis vállalkozást is támogatsz”

  • Szörpök, lekvárok

Kertemneked szörpjei, finomságai szintén nagyszerű ajándékötletek lehetnek. De nem csak szörp kapható ám nála!

„Gazdaságunk mintegy 8000 nm-es területen helyezkedik el, melyen megtalálható a gyümölcsös, a szántó, a díszkert és a zöldséges is. Jelenleg mintegy 1500 nm-en termesztünk zöldségeket. Permakultúrás gazdaságunkban minden megtalálható, amit mi magunk is szívesen látunk az asztalon. A természettel harmóniában élve termesztjük a zöldségféléket. A feldolgozás során szintén követem a bio előírásokat, nem használok tartósítószereket, színezéket, adalékanyagokat, így a végtermék csak frissen feldolgozott, saját magunk által megtermelt vegyszermentes alapanyagokat tartalmaz.”

  • Csoki válogatás

Megismertetnéd valakivel itthonról Portugália ízeit? Most megteheted.

GINJA –MEGGY, LARANJA –NARANCS, CAFÉ- KÁVÉ ízesítésű csoki válogatást érdemes megkóstolni mindenképp. Így olyan, mintha utazást ajándékoznál. Mislenyi Ízműhely, ASVINI chocholate feeling

  • Borválogatás

Egy gondosan összeválogatott, finom borválogatás a férfi és női szíveket is megdobogtathatja, ajándékként. Lepd meg szeretteidet hajósi Oszvald Pince termékeivel!

„1860-ban szorgos sváb őseink alapították meg az Oszvald Pincét a Hajós Pincefalu egyik leghangulatosabb terén, a Minerbio téren, melyet családi vállalkozásban 2009-ben nyitottunk meg a borkedvelő közönség előtt. Célunk, hogy a szívvel-lélekkel gondozott területeinkről származó, kézi szüretelésű termésből készült borainkat minél többen megkóstolhassák ebben a különleges környezetben. Tiszteljük őseink hagyományait, és nyitottak vagyunk a korszerű megoldások alkalmazására is.”

  1. Csokoládés finomságok

BlackBunny Kézműves csokoládé&Artisan Chocolates Nagyon szeret új ízekkel kísérletezni, újabb és újabb termékeket kitalálni! Ezt a vásárlók is nagyra értékelik! Érdemes ajándékba is minőségi csokit adni mindenképp!

„Több, mint 6 éve készítek kézműves csokoládékat Hajdúszoboszlón a BlackBunny Csokoládé Manufaktúrában. A termékkínálat folyamatosan változik és bővül a vevői igényeknek megfelelően: készítek ízesített táblás csokoládékat, pl. csilis, levendulás, Matcha zöld teás, vagy ami mostanában nagy közönség kedvenc az sós-karamelles csoki. De készítek még egy adagos, forró csokoládékat is, amiket csak el kell keverni egy bögre forró tejben. Ezek szintén különféle ízesítésben készülnek. De megtalálható nálam gyerekeknek csoki nyalóka, valamint az örök kedvenc a klasszikus mogyorós csoki, illetve marcipános csokik is születnek a műhelyemben. A cukorbetegekre és diétázókra is gondolva készítek cukormentes csokoládékat, amik maltittal vannak édesítve. Az egy olyan természetes édesítőszer, amit ők is bátran fogyaszthatnak. A legújabb termékem a cukormentes, pisztáciás fehér csoki lesz, amit már izgatottan várok, hogy elkészíthessem.”

  1. Kistermelői hecsedli lekvár

Ebben a vírusos időszakban egy plusz vitaminforrás és egy kis tüzes, melengető szósz mindig jól jöhet, akár ajándékként is. Nyúli „tüzes” chili termékei és lekvárjai kiválók erre. Hecsedli, azaz a csipkebogyólekvár igazán a régi korok finomságait idézi.

„Buzásné Kata vagyok, 2010 óta őstermelő, 2015 óta kistermelő. Saját alapanyagból hagyományos lekvárokat, szörpöket, és ami miatt sokan már ismernek, extra és nem extra csípős, fantáziadús, finom Csili szószokat készítek. A Csilikkel több nemzetközi versenyen is óriási eredményeket értem el. Lekvárjaim még nem neveztem, de aki kóstolta, visszatérő vevőm lett. Nem használok semmi mű dolgot a termékeimhez.”

Vedd a hazait, védd a hazait.

Szerző: Mayerné Répási Adrienn

Csatlakozzatok a Facebook oldalunkhoz további ajánlókért!

Ajánló