KezdőlapDIY ötletekKarácsonyi dekoráció ötletek

Karácsonyi dekoráció ötletek

Pár hét múlva ismét elérkezik az év legszebb ünnepe, amikor az otthonunk minden apró szegletét feldíszítjük. Épp ezért utánajártunk, hogy melyek a legújabb karácsonyi dekoráció trendek.

Karácsonyi dekoráció nélkül elképzelhetetlenek az ünnepek, így ne fogjuk vissza magunkat, amikor nekilátunk otthonunk dekorálásának. De vajon idén milyen díszek és színek lesznek trendik? Ha benned is felmerült ez a kérdés, akkor van egy jó hírünk, ugyanis cikkünkben megtalálod a választ.

#1 – Fenntartható dekoráció

Az utóbbi években egyre nagyobb szerepet kap a környezetvédelem, így nem meglepő, hogy a karácsonyi dekorációk közé is begyűrűzik ez a trend. Idén minden olyan dísz trendi, mely műanyagmentes és olyan természetes anyagokból készült, mint a fa, a porcelán, a fém, a pamut vagy a papír.

#2 – Különleges karácsonyi gömbök

Az üvegből vagy papírból készült gömbökön kívül idén a bársonnyal bevont darabok is rendkívül divatosak, melyeket a különleges hatás érdekében nyugodtan keverjünk klasszikus stílusú díszekkel. Természetesen nem szükséges több tucat új gömböt vásárolnunk, ugyanis már egy-kettővel is modernebb, és extravagánsabb megjelenésű lesz a fánk.

#3 – Illatgyertyák

A gyertyák nagyon különleges hangulatot teremtenek, így érthető módon ezek is elengedhetetlen kellékei a karácsonynak. Idén azonban nem a hagyományos darabok a trendik, hanem az illatos változatuk. Válasszunk fahéj, fenyő vagy cédrusfa illatút, így még tovább fokozhatjuk az ünnepi hangulatot!

#4 – Sötét színek

Piros, zöld vagy kék – teljesen lényegtelen, hogy milyen színt választunk, mindössze arra figyeljünk, hogy idén ezek sötét árnyalatait alkalmazzuk a karácsonyi dekorációknál. Arannyal vagy ezüsttel párosítva nagyon elegáns hatást keltenek, de természetes anyagokból készült dekor elemekkel is rendkívül jól mutatnak.

#5 – Filigrán arany vagy ezüst dekorációk

A két klasszikus karácsonyi színt, az aranyat és az ezüstöt idén is bátran használhatjuk, ugyanis 2020-ban rendkívül menő az északi visszafogottság. Ennek fényében azonban figyeljünk arra, hogy ezek a dekorációk filigránok és letisztultak legyenek.

#6 – Neonszínekre fel!

Tény, hogy az idei karácsonyi dekorációs trendek központi eleme a természetesség és a visszafogottság, azonban azoknak sem kell búsulniuk, akiknek egyáltalán nincs kedvük visszafogni magukat. Ők bátran díszítsenek neonszínekkel: világosabb pinkkel, zölddel és sárgával, melyektől majdhogynem világítani fog a karácsonyfánk. Ezeken kívül a pasztellszínek is trendik, továbbá a jégkék, a barack és a mentazöld dekorációkat is bátran használhatjuk.

szeretemamezogazdasagot.hu / otthonokesmegoldasok.hu

Ajánló