KezdőlapÉrdekességek5 gyönyörű természetes őszi dekorációs ötlet

5 gyönyörű természetes őszi dekorációs ötlet

Amikor az időjárás hűvösre fordul, elvonulunk a biztonságot jelentő falak mögé. De bármilyen kényelmes is az otthon melege, a természet hiánya nyomasztóvá válhat idővel.
 
Hagyd, hogy a csodás őszi táj inspiráljon a lakásod dekorációjában! Gyűjtsd lépten-nyomon a szép természeti képződményeket, például ágakat, faleveleket, terméseket akár a parkban, a saját kertedben vagy akár a szupermarketekben!
 
Ha látsz egy-egy csodás falevelet, vedd fel, vidd haza, préseld ki, és tedd félre egy őszi képhez, vagy egyszerűen csak tedd a mécses alá, hogy a lecsordogáló viasz ne az asztalra folyjék az asztalra.
 
Az otthonod őszi csinosítgatását ne korlátozd az asztalra vagy a kandallóra, hiszen pompásan mutathatnak világítótestekre vagy a korlátokra függesztve is.
 
Cikkünkben most 5gyönyörű természetes őszi dekorációs ötletet osztunk meg, ami melegséget visz az otthonokba, és amikkel lenyűgözheted a vendégeid az ősz folyamán.
 
1 A szupermarketből: kínai lámpás növény (Physalis)
Ezeket a kis növényeket kínai lámpásoknak nevezik, mert finom héjuk papírlámpásokhoz hasonlítanak. A Physlis narancssárgás árnyalata ideális az őszi hangulat megteremtéséhez. Vásárolj vékony pasztell, vagy zöldes árnyalatú selyemszalagokat és óvatosan csomózd rá a gyümölcsök száraira. Ezeket a kis függőket felkötheted egy lépcső korlátjára, vagy egy szép csillár ágaira is. Az őszi szezon elmúltával csomagold selyempapírba és tedd őket dobozba. 1-2 éven át nem romlanak meg, így egy másik szezonban újra előveheted őket.
TIPP: A finom héjak mögötti gyümölcs ehető!
 
2 A szupermarketből vagy a kertből: mini sütőtök
Ezek a cukiságok az ősz lényegét testesítik meg, és véleményünk szerint ebben a szezonban soha nem lehet túl sok őszi tök dekoráció a házában. Az egyik kedvenc ötletünk a sütőtök gyertyatartó. Egy éles késsel vágd ki a gyertya helyét a szárrész körül. Válassz hozzájuk fehér vagy földes árnyalatú gyertyákat és tedd őket az asztalra vagy a polcra. Ezek a sütőtök mécsesek meleg ragyogást kölcsönöznek az otthonoknak.
Ennél is egyszerűbb, mégis látványos dekorációs elem a mini sütőtök tál. Válassz hozzá egy nagy és lapos dísztányért, és pakold meg a legkülönfélébb színűbb és formájú mini tökökkel. Jól mutat az előszobában vagy az étkezőasztalon.
 
3 A hátsó udvarról, parkból: levelek
Lehet bármi varázslatosabb, mint az őszi színpompás hulló falevelek? Ősszel léptennyomon találhatsz bámulatos színű, ép, és változatos mintázatú leveleket. Vidd őket haza, lapítsd ki könyvek között, majd fogj egy üres képkeretet, és ragaszd fel rá a természet ajándékait. Egyszerű, mégis csodás és természetközei hatása lesz, bármelyik helyiség falára is akasztod fel.
 
4 A parkból: vadalma (vackoralma)
Ez az egyik legrégebb óta ismert almafajta ez a kis gyümölcs (2-4 cm átmérőjű), ami elég könnyű ahhoz, hogy szárait vékony zsineggel megkötve felakasszunk bárhová. Ahhoz, hogy sokáig szépen mutasson ez a dekoráció, fújd át áttetsző lakkal. Mi a nappali csillárjának az ágaira függesztenénk fel, hisz pont olyan lenne, mint egy mesebeli almafa.
 
5 A hátsó udvarról: száraz faágak
Ha kertes házban élsz, vagy az otthonod közelében csalogató parkok vannak, menj ki és vizslass éles szemmel! Ha bármilyen érdekes ágra bukkansz a hátsó udvarban, vagy miközben kint sétáltatod a kutyát, gyűjtsd össze őket. Ha drámai hatást szeretnél elérni, bátran nyúlj a hosszabb ágak után, és helyezd őket nagy amforákba vagy üvegvázákba. A még természetesebb hatás érdekében függessz rájuk apró tobozokat vagy makkszemeket! Remekül fog kinézni a nappaliban vagy a bejárat melletti folyosón.

Ajánló