KezdőlapAgrárvilágKiskertKétszer annyi ideig virágzik a tulipán ezzel a trükkel

Kétszer annyi ideig virágzik a tulipán ezzel a trükkel

Már beindultak a tulipánok a kertben; nem kell sokat várni, és kinyílnak a virágaik. Ahhoz, hogy minél tovább gyönyörködhess bennük, érdemes egy kis praktikához folyamodnod.

Néhány hét múlva már kibontják színes virágaikat a tulipánok, ezzel jelzik, hogy végre beköszöntött a tavasz. Ahhoz, hogy hosszú ideig virágozzanak, meg kell adnod számukra a megfelelő gondoskodást. Fontos, hogy ha most veszel tulipánhagymákat, azok idén még nem fognak virágozni, hiszen csak az őszi ültetésű növények hoznak virágot tavasszal. A régebbi tulipánok azonban már kezdik megmutatni magukat, nem kell sok idő, hogy kibontsák a szirmaikat. Nem mindegy azonban, hogyan gondozod őket.

 

Ne feledkezz meg az öntözésről!

Ha kevés a csapadék tavasszal, fagymentes napokon a tulipánnak is szüksége van a locsolásra, hiszen akkor lesznek erősek és szépek, ha a hagymák körül folyamatosan nedves a föld. A locsolás mellett időnként lazítsd fel körülöttük a földet, ettől könnyebben fognak fejlődni.

Fotó: Pixabay

 

Adj nekik tápanyagot!

Ha már kibújtak a hajtások a földből olyan 3-4 cm-re, egy kevés alacsony nitrogéntartalmú trágyát vagy tápoldatot is adhatsz a tulipánjaidnak, hogy szebben fejlődjenek.

 

Virágzáskor ne spórolj a vízzel!

Általában ritkán kell öntözni a tulipánt, de amikor virágba borul, sok vízre van szüksége; rendszeresen öntözd meg, mindig legyen egy kicsit nedves a talaj az ágyásban.

Fotó: Pixabay

 

Ha elvirágzott, vágd vissza

Amint elhullajtotta a szirmait a tulipán, vágd le a virágszárat. Ha meghagyod, akkor a virág bibéje elveszi az energiát, tápanyagot a hagymától, és jövőre satnyább, kevésbé életerős lesz a növény. Fontos, hogy várd meg, hogy teljesen elhervadjanak a virágok, csak azt követően vágd vissza a szárat.

TulipGarden Cafe / Ripost

Ajánló