KezdőlapAgrárvilágKiskertDohánygyökér virág: egy meseszép sziklakerti növény

Dohánygyökér virág: egy meseszép sziklakerti növény

A dohánygyökér virág (Lewisia cotyledon) egy igazán különleges növény, amivel a teraszunkat és a sziklakertünket is díszíthetjük – írják az edenkert.hu-n.

A változékony dohánygyökér (Lewisia cotyledon)

A dohénygyökér egy alacsony, Észak-Amerikából származó növény, amely mérete miatt balkonládában és sziklakertben is jól érzi magát. A tavasz második felében virágzik általában a fehér, a rózsaszín és a narancssárga valamelyik árnyalatában.

A dohánygyökér ültetése

A lewisiát lehetőleg olyan félárnyékos helyre ültessük, ahol nem tűzi folyamatosan a nap. Figyeljünk oda, hogy jó vízelvezető talajba ültessük.

Fotó: Albrecht Fietz / Pixabay

A dohánygyökér gondozása

A tavaszi, nyári időszakban is csak mérsékelten öntözzük, és figyeljünk oda, hogy ne maradjon cserép alján pangó víz, mert akkor a gyökerei rothadásnak indulhatnak. A leveleit ne érje víz, mert akkor a különböző gombabetegségek könnyebben megtámadhatják a növényt. Júliusig rendszeresen adjunk neki tápoldatot. Szeptembertől kezdve pedig ne öntözzük, hogy a földje ne legyen nedves mire tíz fokra hűl le a levegő.

A változékony dohánygyökér teleltetése

A dohánygyökeret, ha cserépben neveljük, akkor télire kint hagyhatjuk. Azonban figyeljünk arra, hogy ne érje a csapadék.

A változékony dohánygyökér ára

A változékony dohánygyökér iránt az elmúlt néhány évben megnőtt a kereslet. Az ára is emelkedett. Nagyjából egy tövet 1000 és 2000 forint közötti áron lehet megvásárolni.

TulipGarden Cafe / www.edenkert.hu

Ajánló