KezdőlapGasztronómiaSoha nem látott gasztronómiai siker Baranyában

Soha nem látott gasztronómiai siker Baranyában

A budapesti éttermek után a vidéki vendéglátóhelyekre is fény esik lassan: több baranyai étteremre is felfigyelt ugyanis a Michelin Guide francia étteremkalauz.

Nem meglepően a budapesti éttermek taroltak 2023-ban a Michelin csillagok odaítélésekor. Voltak, akik meg tudták ismételni a tavalyi győzelmüket, mint például a Széll Tamás vezette Stand és az első vidéki étterem, a tatai Platán.

Az idén először Baranyában is áttörés született, hiszen a Michelin Guide francia étteremkalauz Zöld Csillagot adott a Hosszúhetényben működő Almalomb étteremnek.

Ezt a címet elsősorban azok kaphatják, akik kiemelkedő színvonalú ételeket készítenek, miközben törekednek a fenntartható működésre.

Elvárás az is, hogy az éttermi munkájuk során főként a maguk által előállított alapanyagokat és tiszta energiát használják fel, és a lehető legkisebb karbonlábnyomot hagyjanak maguk után.

A hosszúhetényi Almalomb étterem családi vállalkozásként működik, nem véletlen, hogy elnyerte a díjat, hiszen rendkívül igényes mind az étterem, mind az ételek minősége és a tálalása.

De nincs egyedül az Almalomb Baranya megyében, hiszen legendásnak számít a Tenkes Csárda, illetve a most Michelin-ajánlást kapott pécsi Morzsa étterem, illetve a Sauska étterem is Villányban.

Fotók: Almalomb és Sauska Étterem Facebook-oldalai

TulipGarden Cafe / Michelin Guide

Ajánló