KezdőlapGasztronómiaNem fogy a bor Kanadában

Nem fogy a bor Kanadában

Mind az éghajlatváltozás, mind az alkoholfogyasztási trendek változása egyaránt hatást gyakorol a kanadai bortermelőkre, amely miatt új helyzetbe kerültek a helyi borászok – hívta fel a figyelmet cikkében az export.hu.

Kanadában a szőlőtermés csökkenése figyelhető meg az elmúlt időszakban, amely elsősorban a szélsőséges időjárási körülményekkel hozható összefüggésbe. Emellett a borfogyasztás mennyiségének változása is nehézségeket okoz az ágazati szereplőknek.

A kanadai bortermelők aggodalmukat fejezték ki a kedvezőtlen trendencia miatt a bnnbloomberg.ca összefoglalója szerint.

Forrás: pexels.com

„Az éghajlatváltozás nyáron nagymértékű szárazságot, ősszel komoly árvizeket, télen pedig jelentős fagyokat eredményezett. Az időjárási tényezők kombinációjának eredményeként drasztikusan csökkent a szőlőtermés”

– idézte az export.hu a Wine Growers British Columbia nevű kanadai civilszervezet vezetőjének szavait, aki emlékeztetett, a tavaly decemberi fagy miatt volt, ahol 50 százalékos terméskiesés keletkezett.

A Wine Growers British Columbia becslései szerint a károsodott termés várhatóan 381 munkahely megszűnését eredményezi, továbbá 133 millió dollár bevételkiesést is.

Ontarióban az időjárásváltozás és a kieső termelés mellett a csökkenő kereslet is egyre nagyobb kihívást jelent, hiszen érezhetően kevesebben fogyasztanak bort, miközben a statisztikák szerint az alkoholmentes italok piaca egyre növekszik Kanadában.

tulipgardencafe.hu/export.hu

Ajánló