KezdőlapAgrárvilágHírekÁtadták Az Év Segítő Hatósági Szakembere díjakat

Átadták Az Év Segítő Hatósági Szakembere díjakat

Átadták Az Év Segítő Hatósági Szakembere díjat a III. REL Expón, a rövid élelmiszer-ellátási lánc konferencián és kiállításon, Jakabszálláson.

Kislépték Egyesület által létrehozott és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen átadott elismeréseket immáron hetedik alkalommal osztották ki.

„Eddig tizennyolc egyéni és egy csoportos díjat ítélt oda a zsűri, azoknak a hatósági szakembereknek, akik együtt lélegeznek a termelőkkel, a vidékkel. Ha ők nem lennének, akkor nem lennének ilyen termékeink. Kell az innováció és kell az újragondolás, amihez elengedhetetlen a segítő hatósági szakember szakmaisága, emberbaráti segítő munkája, rugalmas, hagyományokat tisztelő hozzáállása. Fontos, hogy nem veszélyezteti az élelmiszer-biztonságot, a jogszerű működést és a szabályozási környezet előírásait a lehetséges életszerű értelmezés szerint.
A díjjal, a szakember segítő munkáját, hozzáállását szeretnénk elismerni a legsokszínűbb szegmens, a kistermelők, családi gazdaságok, falusi vendégasztal szolgáltatók, vidéki turisztikai szolgáltatók, fejlesztését segítő szervezetek, közösségek ajánlásával”

– hangsúlyozta a Kislépték Egyesület elnöke, dr. Kujáni Katalin.

Fotó: Kislépték Egyesület

Köszöntők:

Dr. Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság igazgatója megköszönte a díjazottaknak, hogy építik a bizalmat a termelők és a hatóság között. A díjjal láthatóvá válik az amúgy színfalak mögé rejtett hivatali munka és az az érték, amelyet munkájukkal biztosítanak. Idén négy segítő hatósági szakember részesülhetett a 2023-as munkájuk alapján a kitüntetésben.

Dr. Földvári-Nagy Csaba, hatósági állatorvos (Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztály, Kecskeméti járás), feladata a hatósági ellenőrzésekhez és eljárásokhoz szükséges okmányok kiállítása. Munkája során nagyban támogatja a kistermelői tevékenységek kialakítását.

Szebenyi István (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal, Agrárügyi Főosztály, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály vezetője) a helyi kis-, és őstermelőket segíti. A helyi rendezvények és piacok folyamatos tanácsadója, látogatója, mi több időnként résztvevője. Maga is részt vesz a helyi cseresznyetermelő hagyományokban, mint őstermelő. Innovatív kistermelőként cseresznye feldolgozással is kísérletezik (cseresznyemustár). A helyi turisztikai egyesület és helyi termék klubnak alapító tagja.

Fotó: Kislépték Egyesület

Pálinkás Csilla Viktória (Veszprém Vármegye Kormányhivatal Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Normatív Támogatások Kérelmezési Osztálya) segít a gazdálkodó családoknak a bonyolult határozatok, jogszabályok értelmezésében, elmagyarázza a szükséges beadványok hiánypótlások menetét, a beadás helyes módját.

Tarnai Lívia (Baranya Vármegyei Kormányhivatal, Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály, főosztályvezető) támogatja a helyi termelőket és kézműveseket. A baranyai termelőket fogja össze egyesület vezetőjeként. Munkája során azt tapasztalja, hogy így erősödik a helyi gazdaság és közösség. Tanácsot és útmutatást ad, segít a kérelmek, pályázatok világában eligazodni.

Fotó: Kislépték Egyesület

A díjról

Az Év Segítő Hatósági Szakembere díj minden alkalommal életfa motívummal díszített kézműves, vagy kisipari alkotás. Ez szimbolizálja a kisléptékű termék előállítást, a minőséget, az élet örök körforgását, az örök értékeket és a sokszínűséget. A III. REL Expón átadott díjat, egy hagyományos népi motívumok faragásával megmunkált falapon Lőkös Dániel – Manó készítette, aki az egri Eszterházy Károly Egyetemen tanult plasztikai ábrázolást, majd a Budapesti Metropolitan Egyetemen, Design- és művészetmenedzsment szakon végzett 2023-ban. Az alkotó 2020 óta két budapesti Waldorf iskolában tanítja a fafaragás mesterségének fortélyaira a felső tagozatos diákokat, tehát maga is a jövőbe fekteti tudását.

A díjat átadták:

Az elismerést és okleveleket Dr. Nemes Imre, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke, Dr. Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság igazgatója, Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Bács-Kiskun vármegyei elnöke, és dr. Kujáni Katalin, a Kislépték Egyesület elnöke adták át.

agrotrend.hu / Kislépték Egyesület

Ajánló