Tényleg létezik olyan kávé, ami nem okoz problémát a refluxban szenvedőknek? Igen!
A Vince.hu oldal nemrég beszámolt egy amerikai férfiról, David Grayről, aki kínzó reflux problémái miatt vált a téma nagy kutatójává. Gray meglátása szerint az egyik fő dolog, ami sokszor okozott neki kellemetlen savtúltengést, az a kávé volt. Betegsége ellenére sem akart lemondani kedvenc italáról, így addig kutatott, míg meg nem találta a megoldást. Íme!
Fotó: pixabay.com
A cold brew (hidegen főzött) kávé a megoldás
Ha a kávét hidegen főzzük, 67 százalékkal csökken a savtartalma – refluxosoknak mindez pedig különbség életmentő lehet. A jó hír, hogy ma már szinte minden kávétípus elkészíthető ezzel az eljárással, így valóban nem kell lemondani a kedvencekről.
Ezekre van szükség az elkészítéséhez.
- egész kávébab,
- kávédaráló,
- befőttesüvegek (vagy más tárolóedények),
- többször használható sajtkendő,
- tölcsér.
Na és hogyan?
Hozzávalók
- 1 csésze egész kávébab
- 8 csésze víz
Így készül
- Daráljunk le durván néhány friss kávébabot.
- Helyezzük az összetört szemeket egy tiszta edénybe, és adjunk hozzá vizet. Ha erősebb kávét szeretnénk, akkor adjunk hozzá több kávét, ha pedig gyengébbet, akkor mehet hozzá sok víz.
- Fedjük le és tegyük legalább 24 órára a hűtőbe.
- Szűrjük le a kávét egy tölcsér és egy sajtkendő segítségével.
TulipGarden Cafe / Vince