KezdőlapAgrárvilágKiskertÁlmaink netovábbja a megnyugvást adó mediterrán kert

Álmaink netovábbja a megnyugvást adó mediterrán kert

A mediterrán kertek az árnyékban töltött délutáni pihenéseket, a lenge szellőben a levendula illatát és a virágokból előbújó méhek zümmögését biztosítják. Ennek a kialakításában segít a veranda.com összeállítása.

Az olaszországi, spanyolországi, görögországi és dél-franciaországi mediterrán, történelmi hagyományokkal rendelkező kertek stílusa álomszerű benyomást kelt, vonzereje a romantikája, ami a napsütötte utazásokra, a mediterrán területekre emlékeztet bennünket.
De hogyan tervezzünk mediterrán kertet?

Tartalmazzon vízelemeket

Egy csobogó szökőkút látványa és hangja nyugtató és hűsítő hatású. Ha kevés a hely, egy madárfürdető cserép látványa is hasonló érzést nyújthat.

Hozzunk létre ösvényeket és árnyékos ülőhelyeket

Tervezzünk kis utakat és padokat világos színű kavics és csempék felhasználásával a kert napsütötte részein.

Fotó: Pixabay

A teret nem kell teljesen bezárni, de magánéletünket „óvhatjuk” sövényekkel, farácsokkal, lugassal vagy pergolával is.

Ne felejtsük ki a gyógynövényeket

A tradicionális mediterrán kertekből nem hiányozhatnak a gyógy- és fűszernövények. A fűszernövényeket különösen könnyű termeszteni, közülük – mint például a kakukkfű, a levendula, a zsálya, az oregánó és a rozmaring – évelők.

Szárazságtűrő dísznövényeket és színes virágokat is ültessünk

A választék bőséges, arra törekedjünk, hogy kevés törődést igénylő, szárazságtűrőket ültessünk. Ezek közül a pozsgások a legfontosabbak. Ne maradjon ki a rózsa és az illatozó szegfű sem.

Fotó: Pixabay

Adjuk hozzá önmagunkat

A kertek minden esetben a saját stílusunkat és ízlésünket tükrözik. Az ódon padok és szobrok, a színes csempék, a rusztikus bútorok olyan hangulatot teremtenek, melyek igazi élménnyé teszik a délutáni koktélok vagy vacsorák elfogyasztását a szabadban.

TulipGarden Cafe / 24.hu

Ajánló