KezdőlapDIY ötletekÍgy lesz karácsonyi hangulat a kertben!

Így lesz karácsonyi hangulat a kertben!

Igazi karácsonyi hangulat nincsen hó nélkül, de ha a korábbi évekhez hasonlóan nem esik idén sem decemberben hó néhány apró trükkel belecsempészhetjük az ünnepi feelinget a kertbe.

A legjobb kertdíszítési ötletek karácsonyra

Az ünnep fő jelképei

karácsonyfa (meg néha a Télapó) a legfontosabb díszei a karácsonyi kertnek. A karácsonyfa az ünnep fénypontja és gyönyörű karácsonyi díszekkel történő feldíszítése, elsődleges feladatnak számít. Válasszunk egy megfelelő méretű karácsonyfát, ha esetleg nem rendelkezünk vele. Egy nagyméretű fát többféleképpen is fel lehet díszíteni. Elengedhetetlen a karácsonyfa tetejétől egészen az aljáig függő girland, különösen az aranyszínű. Ha díszkivilágítással is felszereljük, sokkal szebbé varázsolhatjuk. Ha több fenyőfánk is van, az egyiket felállíthatjuk a bejáratnál, a másikat pedig a kert közepén.

Közismert figurák

Olyan közismert figurákat is választhatunk kerti dekorációként, mint Frosty, a hóember, a Télapó, Rudolf, a piros orrú rénszarvas, illetve különböző cukorpálcákból készült figurákat, melyeket könnyen be tudunk szerezni a karácsonyi ajándék boltokban. Ezeket az a legjobb, ha a szabad sarkokba helyezzük. Különböző anyagokból készülnek és állnak a vásárlók rendelkezésére: fából, fémből vagy vastag karton papírból. Ügyeljünk arra, hogy az egész udvart kidíszítsük, és az említett tárgyakat se felejtsük ki a karácsonyi dekorációs tervből. Így biztosak lehetünk benne, hogy nem zsúfoljuk túl a kertet. Az említett tárgyak körbedíszítéséhez használhatunk hópelyheket.

Díszkivilágítás

A díszvilágítás a karácsonyi dekoráció egyik legfontosabb eleme. Egy egyszerű színes fényáradat remek ötlet kertünk karácsonyi dekorációjához, és ha egy bármilyen színt aranyban játszó égőkkel pótolunk, már kész is az ünnepi fény. Az aranyszínű fény megadja a szükséges ünnepi feelinget, ám kékkel vagy pirossal is emelhetjük a hangulatot. Ne felejtsük el kivilágítani a kerítést és a kaput. Ugyanakkor a kapura egy hatalmas karácsonyi koszorút is lehet függeszteni. A közepes méretű koszorúk felékesítik az egész kerítést. A karácsonyi koszorúk az egyik legkönnyebben elkészíthető és legszebb kerti díszek közé tartoznak.

edenkert.hu

Ajánló