KezdőlapDIY ötletekAdventi naptár készítése hulladék nélkül

Adventi naptár készítése hulladék nélkül

Decemberben jóval többet vásárolunk az év többi hónapjához képest. A greendex.hu összegyűjtött néhány ötletet, melyek környezetkímélők és praktikusak az adventi naptárt házilag elkészíteni.

A karácsonyi ajándékok nélkül számolva is decemberben az átlagos fogyasztási cikkekre is 10%-kal többet költünk, mint más hónapokban. Nemcsak az infláció, hanem a környezetvédelem szempontjából is érdemes lesz okosabban tervezni, és ezt az Advent kapcsán is érdemes szem előtt tartani.

Adventi kalendárium – egy kicsit másként

Készíthetünk manapság egyre népszerűbb adventi kalendárt a zero watste jegyében. Legegyszerűbb a papírzacskós vagy a sütőzacskós változat, melyet több helyen megvásárolhatunk. Ez utóbbiból létezik fényes és könnyen dekorálható natúr változat is. De felhasználhatunk textileket vagy akár parafát is – ajánlja a greendex.hu.

Fotó: illusztráció, canva.com

Ezeket a papírzsákocskákat a tetszésünk szerint festhetjük, dekorálhatjuk, beszámozhatjuk – így igazán eredeti, egyedi ajándékokkal kedveskedhetünk a szeretteinknek.

Fotó: illusztráció, canva.com

Ingyen letölthető adventi kalendárium

Ha nem vagyunk kreatív kedvünkben, akkor sem kell aggódni, ugyanis az interneten nyomtatóbarát verzióban lelhetünk fel letölthető adventi kalendárium mintát.

Tulip Garden Cafe/ greendex.hu

Ajánló