KezdőlapAgrárélményHamarosan nyílik Hollandia legnagyobb tulipánkertje

Hamarosan nyílik Hollandia legnagyobb tulipánkertje

Március 23-án nyit Hollandia legnagyobb tulipánkertje Keukenhofban, ahol 1857 óta várja tulipánfesztivál az érdeklődőket.

Aki teheti, annak érdemes megcsodálnia a színes tulipánszőnyegeket. Idén ezt május 14-ig tehetjük meg. 2023-ban hetente új kiállításokkal készülnek a szervezők, lesznek tulipán, frézia és krizantém showk, tradicionális zenekarok is fellépnek majd. A parkban gyalogosan és kerékpárral, valamint csónakkal is lehet közlekedni.

 

A Keukenhof (fordításban konyhakert) a világ legnagyobb virágoskertje.

Keukenhof a hollandiai Lisse városka mellett található, Amszterdamtól délnyugatra, Haarlemtől délre. Méretei miatt gyakran Európa kertjének is nevezik. Évente kb. 7 millió virághagymát ültetnek el a 32 hektáros parkban. A terület minden évben március utolsó hetétől május közepéig látogatható. A leglátványosabb a tulipánok virágzása idején, április közepén.

A parkot egy 15. századi vadászterületen alakították ki. A keukenhofi kastély grófjai itt termesztették konyhájuk számára a különböző zöldségeket és fűszereket. A kert többször is gazdát cserélt. A 19. században Van Pallandt báró és báróné Jan David Zocher kertépítészt és fiát Louis Paul Zochert bízták meg a kastély körüli kertek rendezésével.

A Keukenhof kerteket 1949-ben hívta életre a város akkori polgármestere, azzal a céllal, hogy a hollandiai és európai virágtermelők bemutathassák termékeiket illetve a holland export megsegítése céljából.

 

 

TulipGarden Cafe / Sokszínű Vidék

Ajánló