KezdőlapÉrdekességekItt a tavasz, így élhetik túl a növények a kiültetést

Itt a tavasz, így élhetik túl a növények a kiültetést

Fokozatosan kell hozzászoktatni az átteleltetett növényeket a kinti hőmérséklethez és a napfényhez. Ez az alapszabály, íme az útmutató a különböző virágokhoz, bokrokhoz.

Ha megoldható, először csak pár órára vigyük ki a növényeket, aztán egy-két napra. Ha fagyot jeleznek, akkor mindenképp vigyük vissza! – olvasható a hovege.hu útmutatásában.

Fontos szempont, hogy

először az árnyékos részre tegyük ki a növényeket,

1-2 hét után tehetjük a végleges, napos helyére.

Leandert

A leander -5°C-ig el van a szabadban, de helyezzük a ház déli falához. Fontos, hogy tavasszal meg kell metszenünk a leandert. Nagyon meghálálja, ha tavasszal megtrágyázzuk, ha erre nincs mód akkor tápoldatozzuk.

Muskátli

A muskátli általában nem a legjobb formájában van a teleltetés után: jellemzően megsárgul, megnyúlik, de némi gondozással hamarosan újra virágba borulhat. Tavasszal érdemes metszeni, a napsütésmentes időszakban kinőtt vékonyka hajtásokat nyugodtan vágjuk le. A muskátlit olyan helyre tegyük, ahol nem éri tartósan erős napsugárzás.

Hibiszkusz

A félárnyékos vagy napos helyet szereti és bőséges víz- és tápanyagellátást igényel. Ne várjuk, hogy rögtön tavasszal virágba boruljon!

Citromfa

Mielőtt kivisszük, kezdjük el tápoldatozni, minimum 2-3 héttel a kirakás előtt. Az első napsugarak miatt megsárgulhat a levele, így inkább árnyékos részre tegyük.

Babér

Ha a hőmérséklet nem süllyed -5°C alá, már kihelyezhető. Végezzünk részleges földcserét rajta tavasszal, 1-2 évente ültessük át.

infostart.hu

Ajánló