KezdőlapPraktikákÖt cserepes növény, amely megkönnyíti az éjszakai alvást

Öt cserepes növény, amely megkönnyíti az éjszakai alvást

Azt mindannyian jól tudjuk, hogy a szobanövények pozitívan hatnak az életminőségünkre, ezért, mivel rengeteg időt töltünk el a négy fal között, érdemes körülvennünk magunkat cserepesekkel, amik nem csak a levegőt tisztítják, de egyéb hatásaik is vannak ránk – például pozitívan befolyásolják az alvásunk minőségét, írja az almaimotthona.hu.

Íme öt olyan szobanövény, melyeknek mindenképpen a hálószobánkban a helye

Anyósnyelv

Szobai tigrislevélnek is hívott közkedvelt szobanövényünk egyike azoknak, melyek a legkiválóbb légtisztító hatásúak. Nem csak éjjel, hanem nappal is rendkívül nagy mennyiségű oxigént bocsájtanak ki. Nagyon igénytelen növények, bármilyen lakásban, kevés napfény mellett is megélnek, ráadásul igen mutatósak is, így minden helyiségnek kellemes ékei lehetnek.

Aloe Vera

Az Aloe Veráról mind tudjuk, hogy egy igazi csodanövény, ami szinte bármilyen egészségügyi panaszt orvosol. Eléggé igénytelen típus, ezért nem kell aggódni, ha nem jut túl sok időnk a gondozására. Nem szabad túllocsolni, inkább kevesebb vizet kapjon, mint többet. Jelentős mennyiségű oxigént termel éjszaka, úgyhogy ha a hálószobában tartjuk, úgy fogunk aludni, mint a tej!

Orchidea

Az orchidea sem túl igényes növény, egyetlen fontos dolog kell a fejlődéséhez, az, hogy érje elég napfény. A szépséges, dekoratív növény mindenki nagy kedvence, mert mindenhol jól mutat. Az orchidea nagy mennyiségű oxigént bocsájt ki, emiatt érdemes a hálószobában tartani, emellett kiszűri a levegőből a xilént is, ami egy festékekben található szennyező anyag, ezáltal felfrissíti a teret.

Fotó: Hans / Pixabay
Karácsonyi kaktusz

A karácsonyi kaktusz egyik érdekes tulajdonsága, hogy megél akár a sötét helyeken is. Karácsonykor, illetve decemberben ajándékoz meg szépséges virágaival, ami miatt csodás éke lehet az egész lakásnak, de legjobb a hálószobában tartani, mert úgy jobban élvezhetjük alvásunkra is jó hatást gyakorló oxigéntermelő hatásait.

Pálmafélék

A pálmafélék híresek arról, hogy kiváló légtisztító növények, mindenféle gázt magukba szívnak és nagy mértékben párásítják a helyiséget. Mivel az őserdőkben őshonosak, ezért a félárnyékos helyeket kedvelik, vagy azokat, ahol nem éri őket közvetlen napfény. Ha száraz levegőjű a hálószobánk, tartsunk pálmát, és jobban fogunk aludni.

TulipGarden Cafe / Sokszínű Vidék / almaimotthona.hu

Ajánló