Dupla arany csillaggal értékelték Londonban, a gasztronómia Oscar-jaként szamon tartott nemzetközi élelmiszeripari versenyen a Zsolnay gint.
Kiemelkedő eredményt ért el, két arany csillagot kapott a Great Taste Awards-on a Zsolnay Gin, mely a Zsolnay Manufaktúrával közös munkánk eredménye – olvasható a buzavirag.com cikkében.
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_512,h_540/https://tulipgardencafe.hu/wp-content/uploads/2023/09/zsolnay-gin.jpg)
A nemzetközi, 400 tagból álló szakmai zsűri most találkozott először a Zsolnay magyar ginnel, és bár a bírákat nem befolyásolta a külalak, hiszen vakkóstoláson esett át a tétel, nagyon büszkék vagyunk az elért eredményre.
„Csodálatosan kiegyensúlyozott hosszú lecsengésű gin, a kamilla simaságával ellentétben áll a tüzes vad gyömbér, mégis harmonikusan működnek együtt. Végig hangsúlyos marad a boróka. Egy gyönyörű gin.” – fogalmazott véleményében a Great Taste Awards 2023-as zsűrije.
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_2048,h_1365/https://tulipgardencafe.hu/wp-content/uploads/2023/09/zsolnay-gin2.jpg)
A díjazott gin a 170 éves múlttal rendelkező Zsolnay búzavirág motívummal díszített porcelán palackjába töltik.
Az ital összetevői közé tartonzak a Pécs környékére jellemző lokális virágok, úgy mint a mecseki kamilla vagy a vadgyömbér.
A klasszikus irányt megtartva, a boróka és a citrusok mellett ezek az ital fő karakterei. A gin színe víztiszta, áttetsző.
A gint érdemes először tisztán, szobahőmérsékleten vagy jéggel kóstolni. Tonikként, sok jéggel, indián tonikkal, friss mandarinnal, vagy szárított gyömbérrel, valamint pár szem borókával ajánljuk.