KezdőlapAgrárvilágKiskertÍgy gondozd az árvácskát a hosszú őszi virágzásért

Így gondozd az árvácskát a hosszú őszi virágzásért

Az árvácska (Viola × wittrockiana) népszerű dísznövény, mely a kerteknek, közterületeknek is kedvelt dísze. Szépen mutat balkonládákban, virágágyásokban is. Ha megfelelően gondoskodnunk róla, tovább élvezhetjük ősszel a virágainak szépségét – írta a Sokszínű Vidék.

Őszi teendők az árvácska körül

Vágás és ritkítás

Az ősz beköszöntével az árvácska virágzata általában már nem túl bőséges. Ekkor érdemes visszavágni a növényt, hogy eltávolítsuk az elszáradt vagy elhaló virágokat. A vágás segít új virágok kifejlődésében és meghosszabbítja a virágzási időszakot.

Talaj előkészítése

megfelelő talajminőség kulcsfontosságú az árvácskák egészséges növekedéséhez. Ősszel érdemes a talajt lazítani és komposzttal dúsítani. A jó vízelvezetésű talaj és a megfelelő tápanyagok támogatják az árvácskák gyökérzetének egészségét.

ZenAga képe a Pixabay -en.

Trágyázás

Az őszi árvácskák számára az őszi trágyázás is fontos. Könnyű mész vagy egy univerzális lassú felszabadulású műtrágya javítja a növények tápanyagellátását.

Védelem a hideg ellen

Az árvácskák kisebb fagyokat jól tűrnek, de a keményebb hideg időjárásnak nem ellenállók. Az ősz közepén vagy végén érdemes az árvácskákat betakarni, például szalmával vagy falevelekkel, hogy megvédjük őket a hideg és a fagy elől. A cserépben nevelt árvácskákat érdemes védettebb helyre vinni.

Öntözés

Az őszi hűvösebb időszakok ellenére se hagyjuk szárazon az árvácskákat. A talaj ne száradjon ki, de ne is áztassuk túl a növényeket.

TulipGarden Cafe / Sokszínű Vidék

Ajánló