KezdőlapGasztronómiaA Mionetto Luxury Superior bekerült a borvilág 2023-as elitjébe

A Mionetto Luxury Superior bekerült a borvilág 2023-as elitjébe

A Mionetto Luxury Valdobbiadene Superiore Prosecco D.O.C.G Brut nem kis bravúrt ért el a napokban. Bekerült az amerikai Wine Spectator magazin 2023-as, TOP 100-as összeállításába. Prosecco ilyen komoly szakmai elismerésben még alig-alig részesült, hiszen az elmúlt 35 évben a Mionetto mindössze a harmadik, amelyik a nagy múltú szakmai lap listájára fel tudott kerülni.

A világ vezető borszakmai magazinjai között számontartott Wine Spectator igen jelentős elismerésben részesítette a Magyarországon is elérhető és népszerű Mionetto Luxury Valdobbiadene Superiore Prosecco D.O.C.G Brut. A lap ugyanis beválasztotta az italt a 2023-as év legjobb borait tartalmazó TOP 100-as listájára. A szakértők a jellemzéskor nem nagyon fogták vissza magukat:

„Egzotikus jázmin, őrölt kardamom és kurkuma kanyarog a vérnarancsos granita, sárgadinnye és lime jegyei között. Ezt kapjuk ettől a fényes és kiegyensúlyozott proseccotól” – szólt az ítélet.

Hogy az eredmény mennyire bravúros? Nos, nyugodtan mondható, hogy rendkívüli!

A Mionetto Luxury Valdobbiadene Superiore D.O.C.G Prosecco Brut a TOP 100-as lista történetében a valaha legmagasabban értékelt prosecco. Az eredményről az talán még többet mond, hogy ezen italok eddig nagyon ritkán kerültek be a világ borászati legjeit összegyűjtő rangsorba. Egészen 1988-ig visszamenőleg ugyanis a Mionetto mindössze a harmadik processo, amit az amerikai lap listázott.

„Az elismerés annak a szoros együttműködésnek a visszaigazolása, amely a valdobbiadenei gazdák, a pincészet szakemberei és dolgozói között immár évtizedek óta zajlik. Ennek a kapcsolatnak az eredménye minden Mionetto palackban megtalálhatóak” – fogalmazott Alessio Del Savio, a borászat vezetője.

A pincészetet 1887-ben alapította Francesco Mionetto a prosecco vidék szívében, Valdobbiadene gyönyörű vidékén. A borászat pedig az elmúlt mintegy másfél évszázadban a prosecco készítés egyik legismertebb szakértőjévé vált. Ma már a világ vezető prosecco márkája, épp úgy, mint hazánkban.

TulipGarden Cafe

Ajánló