KezdőlapAgrárvilágKiskertEzért ne dobjuk ki a mikulásvirágot!

Ezért ne dobjuk ki a mikulásvirágot!

Autentikus dísze a mikulásvirág a karácsonyi dekorációnak, azonban ez a különleges növény nemcsak ebben az időszakban lehet szép és hasznos virág az otthonunkban.

Nagyszerű ötlet lehet cserepes virágot ajándékozni, amely hosszú távon okozhat örömöt a megajándékozottnak. Cserepes virággal azonban nemcsak fenntarthatóságot, de felelősséget is ajándékozunk, habár ez a két fogalom mindig kéz a kézben jár – hívta fel a figyelmet a greendex.hu.

Fotó: illusztráció, canva.com

A mikulásvirág latin nevének (Euphoria pulcherrima) második tagja a szépségre utal. 1834-ben fedezték fel Mexikóban, de az 1960-as évekig meg volt róla győződve mindenki, hogy ez egy nagy cserje.

Idővel kiderült, hogy cserépben is remekül érzi magát, és ha rendre visszametsszük, nem is nő nagyra.

Évközi túlélését segíti, ha kiültetjük, de ne tegyük ki közvetlen napfénynek, és bőven locsoljuk! Az indiánnyár végéig maradhat is ott, ahova tettük – javasolja a greendex.hu.

Fotó: illusztráció, canva.com

Ha azt szeretnénk, hogy virágokat hozzon, érdemes ősztől a szoba melegében nevelgetni,  napközben pedig akár 6-7 órára le is takarhatjuk. Ez segíti a virágzásban, hiszen akkor hozza a szirmait, ha rövidebb „nappaloknak” tesszük ki őket.

Ezzel a módszerrel akár évekig is nagyon jól érezheti magát a mikulásvirág, és igazi színfoltja lehet a kertünknek.

Tulip Garden Cafe/greendex.hu

Ajánló