KezdőlapAgrárvilágÁllatTélen is aktívak a mókusok

Télen is aktívak a mókusok

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának mókusházában az emberkézben nevelkedett, mentésből származó mókusok ezekben a napokban is megtekinthetők.  

A mókusokra általában nem jellemző a téli aktivitás, de az állatparki körülmények között látható, tavalyi négy mókustestvér virtuóz gyorsaságú mozgása ezekben a hónapokban is elvarázsolja lelkes szemlélőiket. A kíváncsi kis állatkák egészen közel futnak a vendégekhez a mókusház rácshálóján kapaszkodva.

Forrás: pxhere.com

A világos hasú, barnás árnyalatú, nemüket tekintve két hím és két nőstény mókus jellegzetes tömött, téli bundájukban láthatók, ami jóval vastagabb és sötétebb a nyári szőrzetnél, valamint a füleiken lévő szőrpamacsok is látványosabbak ebben az időszakban. Színezetük a természetben jól segíti a környezetükben való elrejtőzést, mely nem csak évszakonként, hanem élőhelyenként is jelentősen eltérhet. A fenyőerdőkben például szinte kizárólag csak feketés- vagy sötétbarna példányok találhatók, míg a lombhullató erdőkben a vörösesbarna típus az uralkodó.

Aranyos látvány, ahogy a park fiatal mókusai rendszeresen töltik idejüket a részükre kialakított állatparki „mókusbárban”, ahol ínyenc dió, mogyoró, főtt tojás és egyéb csemegék várják őket.

Sok szeretettel invitálunk minden kedves érdeklődőt e kíváncsi kis jószágok testközelből való megfigyelésére.

A Körösvölgyi Állatpark január és február hónapokban hétvégente 9-16 óráig tart nyitva. Belépőjegyet 9-15 óráig lehet váltani.

tulipgardencaef.hu / Körös-Maros Nemzeti Park

Ajánló