KezdőlapÉrdekességekVirághagyma ültetés novemberben? Naná!

Virághagyma ültetés novemberben? Naná!

Elérkeztünk az ősz utolsó hónapjához, ami nem jelent mást, minthogy mindent „téliesíteni” kell, hogy jövő tavasszal újra virágba borulhasson a természet. Ilyenkor már nem érdemes kertfelújításba kezdeni, sem a kert teljes átrendezésbe, azonban érdemes előre gondolkoznunk, hogy milyen hagymás növénnyel szeretnénk találkozni jövő tavasszal. Ugyanis ilyenkor jön el ezeknek a virágoknak ideje, legalábbis ami az ültetésüket illeti.

A legnépszerűbb hagymás növényeink kétségkívül a tulipán, a nárcisz és a krókusz. Általánosságban az összes ilyen növényre igaz, hogy még december előtt érdemes elültetni. A legmegfelelőbb időpont erre az őszi időszak, ugyanis ilyenkor már kellően hideg van, szóval még nem vagy elkésve!

A virághagymákat földbe és cserépbe is egyaránt lehet ültetni igényeink szerint, tehát csak tőlünk függ, hogy hol szeretnénk őket viszont látni tavasszal. Az ültetéssel nem kell sokat bajlódni és nem kell különösen sok dologra odafigyelni, hiszen például az öntözést is elegendő tavasszal megkezdeni, télen abszolút mellőzhetjük. Most mindössze annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a nekünk legszimpatikusabb hagymákat és elültessük őket, majd megvárni a tavaszt, amikor kikelnek.

Tipp: A hagymás növények mellé érdemes egyből beszerezni egy-két árvácskát és borosnyánt is! A tulipán és a nárcisz hagymák még semmit nem mutatnak télen, azonban ezzel a másik két növénnyel kiegészítve már azonnal gyönyörködhetünk bennük, hiszen az árvácska télen is jól érzi magát, hacsak nem jön nagy fagy. (Nálunk legalábbis minden évben ilyen kompozícióval van beültetve a kert )

Elő tehát a tulipánhagymákkal és a nárciszokkal, hogy tavasszal minél színesebb lehessen a virágosunk! Mutasd meg, hogy a te kerted melyik részét díszítik hagymás növények: küld el nekünk, vagy használd a #eztultettemnovemberben hashtaget.

Ajánló