KezdőlapDIY ötletekLegyen ez a karácsony más!

Legyen ez a karácsony más!

Rohanásban vagyunk, hogy minden el legyen intézve, minden elkészüljön időre és egy picit pihenni is tudjunk. Igen ám, de pont azért ilyen impulzív és zaklatott a karácsonyi készülődés, mert mindenből szebbet, többet, jobbat szeretnénk nyújtani, mint máskor. Egész egyszerűen kizsigereljük magunk, mert átlépjük az ésszerű kereteket. Fel kell állítani egy elvégezendő listát, nem szabad millió süteményt, végtelen hosszú ételsort készíteni és ne ekkorra tegyük a nagytakarítást se.

A karácsony a szeretet ünnepe, melyet mindenkinek meg kell élnie a rohanás helyett. Inkább adjunk le az igényeinkből, az elvárásainkból és pihenjünk rá a karácsonyi készülődésre, a karácsonyra. Engedélyezzünk több stressz oldó tevékenységet önmagunk számára és tényleg a pihenésé legyen a főszerep az ünnepek alatt is! Szükséges ahhoz, hogy legyen miből töltekeznünk a következő évre.

Minden napra 1

Iktassunk be minden napra legalább egy stresszűző tevékenységet.

  • Egy nagy kád forró, habos, illatos fürdőbeli elmerülés, egy kanapéra bekuckózós, könyvolvasós este, egy finom, kényeztető forrócsoki, egy kedvenc filmünk újranézése, egy kiadós sport vagy mozgás nem luxus, hanem egyenesen kötelező!
  • Végezd el kedvenc jógád, akár online is.
  • Készítsd el kedvenc vacsorád, mely laktató és mennyei finom!
  • Ülj le a gyerekekkel kártyázni vagy társasozni!
  • Pároddal sétáljatok egy nagyot a friss levegőn!

Ezek elengedhetetlen dolgok! Kellenek ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben és karácsony, szilveszter után ne kizsigerelve, fáradtabban kezd meg az évet, mert még felmostál helyette, eggyel több süteményt tettél a család elé vagy nekiugrottál az ablakpucolásnak!

Éld át

A karácsonyt éld meg, az együttlétet, a szépségeit, ne a hátulütőit, a rohanást, a stresszt, a rengeteg munkát! Ne hagyd, hogy ezek a dolgok elvegyék tőled az igazi lényegét ennek az ünnepnek! Ne a stressz, a kapkodás jusson eszedbe a karácsonyról utólag és hogy már vége is, de nem volt időd átélni, megélni, mert helyette pakoltál, takarítottál, a konyhában sürögtél-forogtál csak!

Legyen ez a karácsony más, stresszmentesebb!

Szerző: Mayerné Répási Adrienn

Csatlakozzatok Fabebook oldalunkhoz még több érdekes tartalomért!

Mellékelünk egy kis segítséget, hogy könnyebben elkészíthesd a karácsonyi menüt, amit ITT tudsz letölteni

Ajánló