KezdőlapKávé-világIsmerjük meg közelebbről, milyen és mire jó a zöld kávé!

Ismerjük meg közelebbről, milyen és mire jó a zöld kávé!

A zöld kávé népszerűsége a fogyókúrázók körében egyre növekszik számtalan jótékony hatásának köszönhetően. Mégis mi az a zöld kávé pontosan, és mit érdemes tudni róla? 

Hallott már a zöld kávéról?

Az utóbbi években rendíthetetlen gyorsasággal beépült a köztudatba a zöld kávé, amely azért még mindig egy kicsit érdekesen, misztikusan hangzik. Gyakorlatilag a kávécserjék termése ez, a még pörköletlen kávészemek elnevezése. A zöld kávébab zöldes színű, ha éretlen, illetve a barnától kezdve sárgán át akár pirosig terjed a színe érett változatban.

A zöld kávébabból készült zöld kávé kivonatot a 2000-es évek közepén kezdték el behatóbban vizsgálni. Több kutatás indult a szervezetünkre gyakorolt hatásait nézve, ennek alapján állapították meg számos előnyét, amelyekről úgy tartják, a zöld teánál is sokkal hatékonyabbak.

Zöld kávé a fogyás titka 

A zöld kávébab egy rendkívül hatásos, csodaszernek tartott természetes összetevőt tartalmaz, a klorogénsavat, egy fogyasztó hatással bíró antioxidánst. Rendkívül gyorsan terjedt el világszerte, mint fogyást segítő étrend-kiegészítő a klorogénsav-tartalmának és a zsírlebontó hatásának köszönhetően.

A klorogénsav mindamellett, hogy teljesen természetes elem, képes a zsírsejtek kialakulását meggátolni, mivel megakadályozza a glükóz felszívódását a szervezetünkben. Egy kutatás szerint a zöld kávébab kivonat így felgyorsítja a fogyást, amennyiben kiegyensúlyozott étrendet követünk és a rendszeres testmozgás is az életünk része.

A Kávégép Boltnál kapható zöld kávé pörköletlen arabica és robusta fajtaként is megtalálható, az egyik legnépszerűbb termék napjainkban. A hatékonyságát egyre többen felismerik, az anyagcsere-működést kiválóan segíti, így a fogyásban könnyen meghatározó szerepet vállalhat.

Fogyasztását, mivel természetes alapanyag, nem korlátozza semmi. Bárki fogyaszthatja, és akiknél nem a fogyás a cél, azoknak sem árt, hiszen számtalan más előnyös tulajdonsága is van.

 

A zöld kávé előnyös hatásai 

Azt már említettük, hogy a zöld kávé serkenti az anyagcsere működését, így elősegíti a fogyást, azonban a koleszterinszintet és a vérnyomást is csökkenthetjük a fogyasztásával. Azzal, hogy optimalizálhatjuk és támogathatjuk a normál értékeket, elkerülhetjük a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának kockázatát.

A zöld kávé javítja a mentális éberséget és a koncentrációképességet, véd a degeneratív idegrendszeri betegségekkel szemben, valamint kutatók kimutatták, hogy a rákos sejtek kialakulását is megakadályozza vagy lassítja a terjedésüket. Emellett pedig növeli a rák elleni gyógyszerek hatását, és csökkenti a kemoterápia mellékhatásait.

Rendszeres sportot űzők számára szintén ajánlott annak ellenére, hogy nem fogyni kívánnak, viszont a zöld kávé edzés előtti fogyasztása megnöveli az energiaszintet, így a teljesítményt is pozitívan befolyásolja.

TulupGarden Café / Pécs Ma

Ajánló