KezdőlapPraktikákÍgy győzd le a fáradtságot!

Így győzd le a fáradtságot!

Aludnál egy jót, tartalmasat, pihentetőt, de valahogy nem akar összejönni mostanában? Fáradtabban ébredsz, mint ahogy lefeküdtél? Esetleg álmatlanságban szenvedsz? A kialvatlanság nem játék! Ha bármelyik igaz rád a felsoroltak közül, akkor készíts aromaterápiás párnát, mely szinte biztos, hogy szavatolja a békés álmod!

Így hat rád a kialvatlanság

Fizikai és érzelmi szempontból is hatással van az ember szervezetére a rendszeres fáradság, az álmosság. Elegendő pihenés nélkül a koncentrációs képesség, teljesítőképesség és az immunrendszer is veszélyben van. Könnyebben megbetegszünk, idegesítjük fel magunk apróságokon, feszültek, kapkodósak, figyelmetlenek leszünk, ha nem alszunk eleget. Még a kedvünk sem lesz olyan, ha hosszútávon nem alszunk eleget. Meglátszik a bőrünkön is, ha fáradtak vagyunk.

Fotó: Pixabay

Ezek a hozzávalók szükségesek az aromaterápiás párnához

Nem is kell hozzá túl sok hozzávaló. Elég egy vastag, sűrű szövésű zsák vagy párnahuzat, mely nem engedi át a port, a növénydarabkákat, pár aromásabb, nyugtató hatással bíró gyógynövény megszárítva és kész is az aromaterápiás párna! A párnára ráfeküdve a testhőd kioldja a növényekben lévő illóolajat. Azokat belélegezzük, melyek bekerülnek a légzőrendszerbe és ott kifejti az adott növény a gyógyító erejét is. Tehát a megfelelő növényi részeket használva, azok biztosítják a nyugodtabb alvás, pihenést is! De ezek az illatos gyógynövények nem csak éjszaka, hanem nappal is nyugtatnak és ellazítanak, feszültséget oldanak. Illetve nem csak a nyugtató hatásuk érvényesül jól, hanem az egyéb jótékony hatásaik is. Például megfázás esetén is készíthető ilyen párna, csak más gyógynövényekkel töltve.

Fotó: Pixabay

Ezek a legjobb növények az aromás altató párnába

Macskagyökér, más néven valeriána, levendula, komló, borsmenta, zsálya, kakukkfű, citromfű, kamilla, rózsa. Együttesen és külön-külön, egyesével is alkalmazhatóak.

Ha megfázást kezelnéd, és jobban szeretnél levegőt kapni, akkor a kakukkfű, borsmenta, kamilla, levendula, rozmaring

Minden esetben leellenőrzött helyről szedett vagy vásárolt, tiszta, kipufogó-, por-, és permetszermentes részek kerüljenek a zsákba vagy párnahuzatba. Ha nem áll rendelkezésedre egy álomhozó gyógynövény sem, akkor érdemes tiszta, jó minőségű illóolajjal helyettesíteni akár.

TulipGarden Cale

Ajánló