KezdőlapGasztronómiaGyógynövényes tisztítókúrát ajánlj karácsony előtt a bükki füvesember

Gyógynövényes tisztítókúrát ajánlj karácsony előtt a bükki füvesember

A szervezet időnkénti tisztítására mindenképpen szükség van, nem árt megtenni az ünnepek előtt sem. A bükki füvesembertől pedig azt is megtudhatjuk, mely gyógynövények jók fogyásra, puffadásra és gyomorproblémákra.

Emésztési problémák megelőzésére például az aranyvessző teáját érdemes fogyasztani heti 2-3 csészével, mert javítja a máj és az epe működését.

Aki falánk, szeret egyszerre sokat enni, és másnap érzi az előző napi lakoma nyomasztó hatását, fogyaszthatja a Mezei katángos teakeveréket, amely fokozza az emésztést, és igazi jolly joker a „most lefogyok!” fogadalmak betartásához, mert savcsökkentő hatásánál fogva mérsékli az étvágyat, lassítja a táplálékfelszívódást így egy fogyókúra során is jó szolgálatot tehet.

Ha csak egy gyógyteát szeretnénk otthon tartani emésztésjavításra, akkor az a mezei katáng legyen, ez a nehéz gyomor segítője, az egyik legjobb emésztéskönnyítő gyógynövényünk – ajánlja Gyuri bácsi.

Fotó: Tóth György Károly / Pixabay

A mezei katáng teája a növény gyökeréből készül, ezért azt 2-3 perces főzéssel kell elkészíteni. Azt is érdemes tudni róla, hogy a fogyókúrát is beindítja, de ha erre szeretnénk használni, főétkezés előtti fogyasztását ajánljuk, kúraszerűen legalább 6 hétig.

Gyomorsavval küzdőknek a fehér akácvirág ajánlott, mivel csökkenti a gyomorsavtermelést, ezért eredményesen használható a reflux enyhítésére: naponta 1 csészével kell fogyasztani, esténként, étkezés után. Akkor sem kell abbahagyni teljesen a tea fogyasztását, ha a gyomorégés megszűnt: emlékeztetőül időnként igyunk meg egy-egy csészével.

Hasmenés esetén az erdei szederlevél teája lehet megfelelő, amely magas tannintartalma miatt összehúzó hatású. Ezt is néhány perc főzéssel kell elkészíteni, és napi 3 csészével lehet fogyasztani étkezések között.

 

Fotó: Funart

Az erdei málnalevél hatékonyan enyhítheti a hányingert. Segíti az emésztést, a bélgörcsökre is enyhülést hoz.

A gyerekeknek is lehetnek gyomorpanaszaik. Hasfájásra az erdei málna 6 éves kortól adható (egy teáskanál teafű, 2,5 dl vízzel leforrázva), a fürtös menta pedig 2 éves kortól (ugyanúgy egy teáskanál teafüvet, 2,5 dl vízzel forrázva).

TulkipGarden Cafe / Sokszínű Vidék

Ajánló