KezdőlapAgrárvilágKiskertNyílt tanfolyamot hirdet a Debreceni Egyetemen

Nyílt tanfolyamot hirdet a Debreceni Egyetemen

Házikertek környezetkímélő növényvédelme címmel nyílt tanfolyamot hirdet a Debreceni Egyetemen 2024. február 9-ére és 10-ére.

A képzés célja, hogy a tanfolyam résztvevői megismerkedjenek a növényvédelem elméleti és gyakorlati alapelveivel, elsajátítsák a legfontosabb károsítók felismerését, biológiáját és az ellenük történő védekezés lehetőségeit, továbbá alapismereteket szerezzenek a kiskerti körülmények között is biztonságosan alkalmazható korszerű, környezetkímélő növényvédelmi eljárásokról. A képzés célcsoportját azok a hobbikertészek, önellátásra termelő kertészek és kiskerttulajdonosok képezik, akik szeretnék megvédeni kerti növényeiket a károsítók ellen.

Helyszín: Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, 4032 Debrecen Böszörményi út 138.

Időpont: 2024.02.09-10.

  • 2024. február 09. (péntek) 9.00-15.00 óra (6 óra) elmélet
  • 2024. február 10. (szombat) 9.00-15.00 óra (6 óra) gyakorlat

 

A képzés tematikája

A képzés magában foglalja a főbb kertészeti kultúrakörök (zöldség, gyümölcs, szőlő és dísznövény) növényvédelmével kapcsolatos azon fontosabb ismereteket, melyek a kiskertek esetében gyakorlati jelentőséggel bírnak. A képzés a következő tematika szerint épül fel:

  • A növényegészség kertészeti alapjai: ökológiai igény, növénykondíció, termesztéstechnológia.
  • Főbb kártevők és kórokozók felismerése: kór- és kárképek, a károkozók biológiája, életciklusa, viselkedése.
  • A főbb kártevők és kórokozók elleni környezetkímélő védekezési lehetőségek: alkalmazható készítmények, valamint a kijuttatás módja, időpontja és technológiája kiskerti körülmények között.

A képzést a Debreceni Egyetem MÉK Növényvédelmi Intézetének és Kertészettudományi Intézetének oktatói, valamint a Biocont Magyarország Kft. szakemberei tartják.

Képzés díja:

24.000,- Ft + ÁFA, azaz bruttó 30.480,- Ft

(A részvételi díj magában foglalja a 12 óra elméleti és gyakorlati oktatást, valamint a teljes tananyag átadását elektronikus formában.)

Jelentkezési határidő: 2024. január 31.

Regisztráció és további részletek itt.

TulipGarden Cafe / FruitVeB

Ajánló