KezdőlapAgrárvilágKiskertSzobanövények #2 – az elpusztíthatatlan vitorlavirág

Szobanövények #2 – az elpusztíthatatlan vitorlavirág

A félárnyékos, kevés fénnyel rendelkező szobák gyöngye, a vitorlavirág, ami majdhogynem kipusztíthatatlan, hiszen egy nagyon igénytelen növényről beszélünk. Sokan nem tudják, de a vitorlavirág levegő tisztító tulajdonsággal is rendelkezik, így, ha még nem szerepel a szobanövényeid listáján, akkor szerezd be gyorsan, hiszen egy kis odafigyeléssel egy igazi kis csoda boldog tulajdonosa lehetsz! Na de nézzük is, hogy mi mindenre érdemes mégis figyelni:

Hol helyezzük el a lakásban?

A vitorlavirág abszolút nem igényli az állandó napfényt, így az árnyékos szobák, akár fürdőszobák tökéletes dísze is lehet. Természetesen ez a növény is gyorsabban fejlődik, ha szűrt fénynél tartjuk, azonban tökéletesen elvan egy félárnyékos szobában is, igazi kis túlélő.

Hogyan gondozzuk/milyen igényei vannak?

Ápolás szempontjából sem lesz nehéz dolgunk, ha a vitorlavirágra esik a választásunk, ugyanis nem igényel sok vizet, jól bírja a szárazságot, de nagyon hálás tud lenni egy kis tápoldatos gondoskodásért. Semmiképp se öntözzük túl, ügyeljünk rá, hogy mennyi vizet képes felvenni a növény és csak annyit adjunk neki, ugyanis az sem tesz jót neki, ha vízben áll.

Érdekesség!

Egyesek a vitorlavirágot békeliliomnak is nevezik, angolul ez a köznapi neve is (peace lily). Fehér virága miatt kapta ezt a nevet, ami a fehér zászlót jelképezni, ami világviszonylatban a fegyverszünet és a béke jele.

A vitorlavirág tehát egy kitűnő választás lehet akár első növények a lakásba, hiszen gyakorlatilag bárhol megmarad és különleges odafigyelést sem igényel, azonban, ha kicsit jobban odafigyelünk rá, azt gyönyörű fehér virágokkal hálálja meg. Igazi kis túlélő, gyakorlatilag bárhol jól érzi magát, ezért nehéz mellé nyúlni vele, mi csak ajánlani tudjuk!

Ajánló