KezdőlapHazai ízekHa húsvét, akkor műanyagdömping - pedig könnyen lehetne másképpen is...

Ha húsvét, akkor műanyagdömping – pedig könnyen lehetne másképpen is…

Ha ünnep, akkor műanyag, és ez sajnos nincsen másképpen a húsvét esetében sem. Bár most a nagy családi összejövetelek száma mérsékeltebb lesz, ez azt is jelenti, hogy a nagyszülők, bácsikák és nénikék mind külön igyekeznek örömet szerezni a kisebbeknek és a nagyobbaknak. Ezt pedig töméntelen műanyag kíséretében teszik, ami felesleges. 

Édes élmény 

A csokoládé az ünnep része, és sokan a csokinyusziról sem szeretnének lemondani. De legalább annyit megtehetünk, hogy nem bolti csokival tömjük meg a gyerekek készleteit, hanem süteménnyel, otthon elkészített finomságokkal. Ezzel ugyanis egy halom felesleges csomagolóanyagtól óvjuk meg a környezetünket. Nem utolsó sorban pedig abban is teljesen biztosak lehetünk, hogy mit is eszik a gyerek – színezékek és tartósítószerek tekintetében. 

Tojás 

A tojás is sokszor problémás. A locsolókkal idén sajnos nem lesz olyan sok dolgunk, de ettől függetlenül a tojás az ünnep szerves része. Ehhez azonban nem kell a csokitojás, pláne nem az, amiben műanyagba csomagolva műanyag mütyűrök rejtőznek, amikkel nagyon maximum 10 percet játszik a gyerek. 

Az igazi tojás is nagy élmény, főleg, ha elkészítésébe bevonjuk a gyereket is, teljesen mindegy, hogy fiúról vagy lányról van szó. A természetességhez a festékanyag kiválasztása is hozzátartozik. A neten számtalan tippet találhatunk arra, hogyan fessünk tojást olyan anyagokkal, amiket a legtöbb háztartásban megtalálunk, és amik után a festett tojás is minden probléma nélkül elfogyasztható! 

Keresgélés 

Élmény nézni a gyerekek arcát, mikor a kertben, teraszon elrejtett finomságokra rálelnek. Ehhez sokan használnak tárolót, ami sajnos megint csak többnyire műanyag. Pedig egy kisebb kosár erre tökéletesen alkalmas – ráadásul sokszor újra lehet használni (és akár kínálóként a kenyér, péksütemény számára is tökéletes az étkezőasztalon). A benne lévő zöld műanyagcsíkok, melyeket fűnek csúfolunk szintén feleslegesek. A kertekben erre biztosan találunk alkalmas fűcsomót, amit megvagdosva kész is a tojások “ágya”. Ha a fű nem áll rendelkezésre, akkor is sokkal jobb, ha zöld papírcsíkokat használunk, ezek lebomlása legalább nem tart néhány száz évig… 

koponyeg.hu

Ajánló