KezdőlapKreatív ötletekOtthoni növénytermesztő rendszerek összehasonlítása

Otthoni növénytermesztő rendszerek összehasonlítása

A cikk eredetileg a PlayGrowned.com kertészeti webáruház oldalán jelent meg.

Mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő termesztő berendezést, fontos, hogy eldöntsd mit szeretnél benne termeszteni. A rendszer esztétikus megjelenése, vagy a funkciója fontosabb? Egész évben szeretnél benne termeszteni, vagy csak palántázáshoz lenne rá szükséged?

 

Hasonlítsuk össze őket funkció szerint:

  • Mikrozöldség termesztés és palántázás
  • Palántázás, zöldség és növénytermesztés
  • Vízkultúrás növénytermesztés (hydro=hidroponika)

Mikrozöldség termesztés és palántázás

Mivel a csíráztatáshoz, mikrozöldségek és palánták termesztéséhez kis belmagasságra, kis helyre és kevés fényre van szükség, itt kimondottan sokféle megoldás közül lehet választani. Ha valaki szeretne, akkor egy mikrozöldség termesztő készlettel és egy LED növénylámpával már bele is vághat az új hobbijába. Viszont, ha valaki szeretne egy esztétikus és praktikus megoldást, amivel egy család vitamin szükségletét is tudja fedezni, oda már érdemes egy professzionális termesztő berendezést választani.

 

Verdeet termesztő torony

A kínálatunkban kapható egy egészen exkluzív megjelenésű termesztő rendszer a Verdeat.

Verdeet termesztő torony. Forrás: playgrowned.com

A Verdeat zöldségtermesztő torony, egy úgynevezett NFT hidroponikus rendszer, ahol a növények öntözését egy mobil applikáción keresztül vezérelhető automatika végzi, így a Verdeat akár 2 hétig önellátóan működik. A növények fejlődéséhez szükséges vizet és növénytápot neked kell hozzáadnod a tápanyag tartályhoz, a többi már automatizált folyamat. A Verdeat rendszer 1-3 szintes kivitelben kapható, a szinteken pedig különböző méretű mikrozöldségeket, fűszernövényeket vagy kis cserepes növényeket tudsz termeszteni.

 

PlayGrowned Veggie Paradise termesztő sátor szett

A Veggie Paradise sátorszettben tökéletes környezetet tudsz kialakítani a beltéri növénytermesztéshez.

Veggie Paradise termesztő sátor. Forrás: playgrowned.com

A sátorszett tartalmazza a legfontosabb eszközöket, mint a sátor, a lámpák, a ventilátorok, hogy azonnal belevághass a termesztésbe. Akár egy 10 cserepes Atami Wilma TFD rendszer is elfér benne, amiben chiliket szoktam termeszteni.

A termék előnyeiről készült egy angol nyelvű PlayGrowned videó, amit a termékoldalon tudsz megnézni.

 

Lyine termesztő állvány

A Lyine állvány kimondottan mikrozöldségek termesztésére lett tervezve, itt kizárólag a praktikusság és a nagy termésátlag elérése a termékelőny.

Lyine microgreen rack mikrozöldség termesztő állvány. Forrás: playgrowned.com

Ez az egyszerű termesztő berendezés, 3-7 szinten, LED-es megvilágítással és automata öntöző funkcióval rendelkezik. Ez a rendszer leginkább nagycsaládosoknak, állattartóknak vagy éttermeknek lehet ideális megoldás a nagy zöldség igény kielégítésére.

Ezt a terméket egyedi megrendelésere tudjuk szállítani, a részletekkel kapcsolatban keress minket az elérhetőségeinken.

 

InstaGreen vertikális farm

Az InstaGreen egy többszintes vertikális farm, amiben ipari mennyiségű mikrozöldséget lehet előállítani.

InstaGreen vertikális farm. Forrás: playgrowned.com

Ez a minőségi anyagokból készült termesztő berendezés kimondottan az éttermeknek és mikrozöldség termesztőknek lehet kiváló választás.

Az InstaGreen alapítók külön képzést kínálnak a vásárlóiknak, hogy azok megismerjék és gyorsan sikeresek lehessen a mikrozöldség termesztés piacán. A képzés elvégzésével, olyan egyedi tudásra tehetsz szert, amivel gyorsan és hatékonyan tudod kiaknázni a piacban rejlő lehetőségeket, ezért várhatóan nagyon rövid idő alatt megtérül a befektetett vételár.

 

Palántázás, zöldség és növénytermesztés

Ha a palántázás és a kis méretű növények termesztése a cél (saláták, mikrozöldek, szamóca, stb.), akkor a Veggie Paradise lehet a tökéletes választás. Viszont ha szeretnél magasabb növényeket (pl., paprika, chili, paradicsom), akkor már nagyobb helyre és erősebb megvilágításra lesz szükséged, amit az alábbi termesztő sátor szettekben megtalálsz:

 

PlayGrowned Starter Kit termesztő sátor szett

Ez a kezdő növénytermesztő sátor szett a legújabb felső kategóriás termesztő eszközöket tartalmazza.

PlayGrowned Starter Kit növénytermesztő sátor. Forrás: playgrowned.com

A sátor 80x80x180 cm-es méretének köszönhetően a palánták termesztése mellett ideális helyet biztosít a nagyobb zöldségek (paradicsom, paprika, chili) vagy dísznövények termesztéséhez is. A megvilágítást a legújabb és legmodernebb Lumatek ATS PRO 205 Wattos növény led biztosítja.

A sátor szettről készült egy bemutató videó, ahol röviden összehasonlítjuk a sátor, lámpa és szellőzéshez használt termesztő eszközöket is. A PlayGrowned videót a Starter Kit termékoldalon tudsz megtekinteni.

 

PlayGrowned Skillbox termesztő sátor szett

Ebben a termesztő rendszerben már bőséges hely van (120x120x200 cm), hogy hatalmas zöldségeket nevelj a tavaszi kiültetés előtt. Ebben a growbox-ban elfér egyszerre 4-8 tő paradicsom és paprika vagy akár 40-60 palánta, ez a növényektől fajtájától függ. A Homebox HomeLab 120-as sátor egy piacvezető growbox, amihez a Hortibest 480 Wattos teljes spektrumú LED termesztő lámpáját ajánljuk.

Skillbox termesztő sátor szett. Forrás: playgrowned.com

A sátorról szintén készült egy PlayGrowned bemutató videó, ezt is a termékoldalon találod.

 

Vízkultúrás termesztő rendszerek

Ezek a hidroponikus (hydro), azaz a föld nélküli rendszerek kínálják a legnagyobb hozamot és a leggyorsabb termesztési időt az összes berendezés közül. A hydro rendszerek előnye, hogy a növények gyökerei oxigénben gazdag tápoldatban fejlődnek és egyidőben, egyforma mennyiségű tápoldatot kapnak az automata öntözési rendszernek köszönhetően. A vízkultúrás rendszerek többféle elv szerint működnek, a témáról készült összefoglalót az alábbi cikkben tudod elolvasni: Hydro rendszerek összehasonlítása

Az alábbi két rendszer 2022-ben került forgalomba, melyek a hydro növénytermesztés leghatékonyabb módját kínálják.

 

Alien V-system RDWC hydro rendszer

Az DWC kategóriában az Alien Hydroponics V-system rendszere, ami egy igazán masszív, okosan megtervezett, 56L-es edényekkel rendelkező RDWC termesztő berendezés.

Alien V-System RDWC hidrorendszer. Forrás: playgrowned.com

A csövek hatalmas átmérőjének köszönhetően kizárt, hogy eltömődjön, a tápoldat folyamatos örvénylése biztosítja a maximális oxigénszintet.

Az Alien kínálatában megtalálod a kisebb 20L és 36L cserepekkel rendelkező RDWC rendszereket fekete és PRO ezüst borítású kivitelben.

 

Terra Aquatica GrowStream NFT hydro rendszer

A Terra Aquatica (volt GHE) nagyon rég óta foglalkozik hirdoponikus növénytermesztéssel és 2022-ben frissítette a termékpalettát.

Terra Aquatica Growstream termesztő rendszer. Forrás: playgrowned.com

A GrowStream a jól bevált Aerostream – aeroponikus hydro rendszer – továbbfejlesztett verziója, ami szélesebb, dupla falú csatornákat kapott, így akár 2-3 fokkal magasabb hőmérséklet van a gyökereknél. A csatorna külön szedhető, aminek az előnye, hogy tudod cserélni a tetejét, ha más cserépméretre van szükség, illetve sokkal könnyebb tisztítani. Az új fejlesztéseknek köszönhetően kisebb pumpára van szükség a működéshez, amit hatalmas megtakarítást jelent a nagyobb termesztők számára.

Ha szeretnéd megvásárolni a cikkben szereplő termékeket, akkor látogass el a weboldalunkra, vagy keress minket az elérhetőségeinken:

PlayGrowned – Grow and Gardening Solutions
Tel: +36703610143
Email: info@playgrowned.com
Web: https://www.playgrowned.com
Facebook: https://www.facebook.com/playgrowned
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNYpxSZH4cWzxQbB5XdTLyQ

TulipGarden Cafe / playgrowned

Ajánló